Poliţist cercetat pentru abuz în serviciu, falsificare de monedă şi favorizarea infractorului

Un agent de poliţie din Braşov a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Braşov pentru mai multe infracţiuni, printre care abuz în serviciu, falsificare de monedă şi favorizarea infractorului, fiind acuzat că a falsificat câteva bonuri de masă.

525 afișări
Imaginea articolului Poliţist cercetat pentru abuz în serviciu, falsificare de monedă şi favorizarea infractorului

Poliţist cercetat pentru abuz în serviciu, falsificare de monedă şi favorizarea infractorului (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax foto)

Parchetul Judecătoriei Braşov a anunţat, vineri, într-un comunicat, că a dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a lui Rojnită Georgică - agent de poliţie în cadrul Secţiei 2 Poliţie Braşov - Compatimentul Siguranţă Publică şi Patrulare, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului, reţinerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual, falsificare de monede sau alte valori şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

De asemenea, procurorii au trimis-o în judecată şi pe Dana Baiu pentru falsificare de monede sau alte valori, tentativă la înşelăciune, delapidare, complicitate la săvârşirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi complicitate la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale, procurorii au stabilit că în 12 ianuarie 2010, în jurul orei 18.00, poliţistul Rojnită Georgică a fost sesizat că Dana Baiu a folosit nouă tichete de masă false pentru a achita contravaloarea unor produse cumpărate de la un hipermarket din muncipiul Braşov.

Poliţistul a întocmit un proces-verbal de constatare a infracţiunii flagrante şi a ridicat de la faţa locului tichetele de masă false şi bonuri fiscale, pe care le-a distrus ulterior, fără a o preda pe femeie organelor judiciare.

"Ulterior, întrucât se efectuau verificări cu privire la cele întâmplate, cu intentia de a-şi ascunde faptele şi de a o favoriza în continuare pe inculpata Baiu Dana în dauna intereselor părţii vătămate, a întocmit în fals, cu ajutorul inculpatei, un nou proces verbal de constatare a infracţiunii flagrante ce atesta fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului", se arată în rechizitoriu.

Pentru ca aspectele menţionate în procesul-verbal să pară veridice, poliţistul, profitând de faptul că a primit, în data de 15 ianuarie 2010, 13 tichete de masă false, ce proveneau dintr- o altă faptă, a contrafăcut nouă tichete de masă prin folosirea tehnicii de calcul, folosindu-se de unul din cele 13 tichete.

De asemenea, el a încheiat un proces-verbal de ridicare fictiv în sensul că cele nouă tichete contrafăcute de el au fost ridicate de la Dana Baiu. Procurorii au mai stabilit că, în data de 12 septembrie 2010, Rojnită Georgică a fost sesizat că un angajat a unui magazin din municipiul Braşov a furat bunuri în valoare de aproximativ 7.000 lei, însă nu a întocmit proces-verbal de constatare a infracţiunii flagrante şi nu l-a predat pe făptuitor organelor judiciare.

Mai mult, la terminarea programului de lucru, "Rojnită a atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului referitor la faptele mai sus mentionate, cu ocazia întocmirii rapoartelor de activitate", potrivit rechizitoriului.

Cercetările au fost făcute cu sprijinul organelor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciile Judeţene Anticorupţie Braşov şi Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici