Poliţist stropit cu iaurt de un protestatar care a aruncat cu un borcan înspre un director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa

Un poliţist constănţean a fost stropit cu iaurt, joi, din greşeală, de către unul dintre protestatarii care pichetează de mai multe săptămâni sediul CNAPMC şi care a aruncat cu un borcan cu iaurt înspre maşina directorului adjunct al companiei, căruia manifestanţii i-au interzis accesul în unitate.

147 afișări
Imaginea articolului Poliţist stropit cu iaurt de un protestatar care a aruncat cu un borcan înspre un director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa

Poliţist stropit cu iaurt de un protestatar care a aruncat cu un borcan înspre un director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (Imagine: Shutterstock)

Sindicaliştii din Portul Constanţa care cer de mai multe săptămâni demiterea directorului CNAPMC Aurelian Popa, s-au strâns din nou, joi dimineaţă, în faţa sediului companiei cu intenţia de a împiedica conducerea să intre în birouri.

În momentul în care directorul adjunct al companiei, Mihai Gheorghiţoiu, a venit la serviciu, protestatarii au blocat accesul în instituţie, iar unul dintre ei a aruncat cu un borcan din plastic cu iaurt către acesta.

Directorul adjunct apucase să se urce în maşină, astfel că borcanul cu iaurt care îi era destinat nu l-a nimerit pe el, ci a lovit un poliţist care asigura ordinea în zonă.

Văzând că nu poate intra în sediul companiei, directorul adjunct a părăsit zona portului.

Cu o zi în urmă, angajaţi ai Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa au aruncat cu ouă în directorul companiei, Aurelian Popa, în momentul în care acesta a venit la serviciu, blocându-i accesul în sediu.

Câteva sute de angajaţi de pe platforma portuară, care au declanşat protestele în urmă cu câteva săptămâni, cerând demisia directorului Companiei Naţionale "Administraţia Porturilor Maritime" Constanţa (CNAPMC), Aurelian Popa, au mers şi miercuri în faţa sediului companiei pentru a-şi exprima nemulţumirile.

În momentul în care directorul a ajuns la serviciu, sindicaliştii i-au blocat accesul în sediu şi au aruncat în el cu ouă şi cu făină. La scurt timp, neputând să intre în clădire, directorul Aurelian Popa a părăsit incinta Administraţiei Portuare.

Mai mult de jumătate dintre cei aproximativ 900 de angajaţi ai CNAPMC protestează de mai multe săptămâni în faţa sediului companiei, iar de luni au declanşat o grevă spontană, principala revendicare fiind demisia sau demiterea directorului general Aurelian Popa. Ei îl acuză pe directorul societăţii de încălcări repetate ale contractului coletiv de muncă şi de faptul că a modificat, cu acordul Consiliului de Administraţiei şi Adunării Generale a Acţionarilor, regulamentul companiei.

"Directorul vrea să facă o externalizare a celor trei sucursale, iar noi nu înţelegem motivaţia. Această companie, în 22 de ani, a funcţionat numai pe profit şi considerăm că această externalizare se face nu după criterii economice, ci clientelare. Suntem dezamăgiţi de această încercare de a lua bani din avut public şi transferarea lor în buzunare particulare", a afirmat prim-vicepreşedintele sindicatului din cadrul CNAPMC, Marian Ştefan.

El spune că salariaţii nu vor pleca din faţa sediului CNAPMC până când Aurelian Popa nu îşi va da demisia sau va fi demis de ministrul Transporturilor.

Protestele în faţa sediului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Constanţa continuă de mai multe săptămâni, chiar dacă directorul Aurelian Popa a atacat în instanţă acţiunea angajaţilor, contestând legalitatea acesteia. Instanţa a decis însă, săptămâna trecută, că acţiunile sindicaliştilor sunt legale, astfel că angajaţii pichetează zilnic sediul CNAPMC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici