Poliţişti umiliţi de interlopi. Poliţistul Măceşanu se gândeşte de trei ori înainte să apese pe trăgaci

  • În Gorj, doi poliţişti, cu pistoalele în mână, au fost ameninţaţi şi înjuraţi de doi bărbaţi.
  • La Craiova, două clanurile rivale s-au bătut de trei ori, în două săptămâni, în stradă.
  • Liderul Sindicatul Poliţiştilor Dolj, Elvis Măceşanu: „Noi luăm decizii, în fracţiuni de secundă, pe care domnii procurori şi judecători le analizează în ani de zile”.
11064 afișări

Dacă mergi pe drum şi te trezeşti în mijlocul unui conflit de stradă, fereşte-te singur! Poliţiştii abia se apără pe ei.

Chiar şi cu pistolul în mână, Elvis Măceşanu, unul dintre „oamenii legii”, ne spune că ezită să apese pe trăgaci. Riscă să fie anchetat ani de zile. În plus, are armament vechi şi uzat, care greu poate fi folosit.

Toni Bozgan, un localnic din Craiova, crede că Elvis şi ceilalţi colegi ai săi sunt nepregătiţi. Spune asta după ce în ultimele săptămâni clanul lui Alex Nebunu şi cel al lui Zăvoianu s-au bătut de mai multe ori în plină stradă, cu bâte şi cuţite. După ultima încăierare, 7 persoane au primit  control judiciar, iar alte şase, arestare preventivă pentru 30 de zile. Trei dintre scandalagii sunt, însă, de negăsit.

Şi la Stăneşti, în Gorj, Ionuţ a privit umit cum doi interlopi i-au ameninţat cu bătaia şi i-au înjurat pe poliţiştii din comună, care erau cu pistoalele în mână.

Locaţia: Stăneşti, judeţul Gorj

  • Interlop către poliţist: „Vrei să te bat cu pistolul în mână?”
  • Interlop către poliţist: „Te baţi cu mine, bă BEEP...?! Te baţi cu mine? Tu l-ai lăsat pe ăla să-mi dea cu pumnul în gură? Ieşi, băga-mi-aş BEEP BEEP BEEP”

Victor Ţuhaşu, purtător de cuvânt Inspectoratul de poliţie: „Poliţiştii acţionează gradul şi proporţional (...) Scopul nostru fiind evitarea escaladării conflictului, prevenirea actelor de violenţă şi foarte important, salvarea de vieţi”. 

Locaţia: Craiova, judeţul Dolj

 „În poliţie s-au băgat tot felul de oameni. Ba cu pile, ba cu nepotisme...Nu ai nici o siguranţă. Nepregătiţi...”, spune un localnic din Craiova, Toni Bozgan. „Dacă fac treburile astea le fac datorită legilor care sunt făcute aşa cum sunt de către guvernanţi. De ce nu refac? Au interes”, consideră un alt localnic, Florea Lăutaru. 

Liderul Sindicatul Poliţiştilor Dolj, Elvis Măceşanu; „Atâta timp cât uzul de armă este conceput pentru santinelele din unităţile militare sau pentru militarii care păzesc perimetre vizibil delimitate, niciodată n-o să putem să tragem cu pistolul fără să avem o jenă că am putea să ajungem la Parchet.”

„Atitudinea poliţiştilor a fost în conformitate cu legislaţia în vigoare. Iar agresorii, pur şi simplu, în momentul în care îi depăşesc numeric pe poliţişti, devin foarte duri”, consideră psihologul George Vîlceleanu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici