Video Poliţiştii care protestează în Craiova: O "clonă" a Elenei Udrea să fie numită la Interne

Cei circa 100 de poliţişti din judeţele Dolj şi Olt care protestează, marţi, în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova au cerut ca o "clonă" a Elenei Udrea să fie numită ministru de Interne, spunând că ministrul Turismului a ştiut să aducă bani pentru salvamari şi tabere, în timp ce Poliţia e în "colaps".

26 afișări

Organizatorii protestului din centrul Craiovei au solicitat autorizaţie pentru 500 de cadre, însă la ora transmiterii acestei ştiri în Piaţa Mihai Viteazul se adunaseră aproximativ 100 de poliţişti din judeţele Dolj şi Olt.

"Am făcut această acţiune de protest pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că s-a atins pragul de suportabilitate. Nu se mai poate. S-a tot improvizat, dar Poliţia este la un pas de colaps. Sperăm să sensibilizăm conducerea Ministerului de Interne şi într-adevăr să se treacă la un plan anti-criză”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor (SPV) "Prolex", filiala Dolj, Ioan Ciciu.

El apreciază că scăderea nivelului de trai va duce la creşterea infracţionalităţii, iar în aceste condiţii "Poliţia trebuie ajutată pentru a menţine un climat de ordine şi siguranţă publică".

Protestatarii din Piaţa Mihai Viteazul, îmbrăcaţi în hainele de serviciu, au fluierat şi au huiduit, scandând "Demisia! Demisia".

"Trebuie să clonăm o anumită doamnă din Guvern care ori de câte ori a cerut bani i s-au dat. A cerut bani pentru tabere, i s-au dat, a cerut bani pentru salvamari, i s-au dat. Cred că trebuie să o clonăm şi s-o punem ministru de Interne", a spus de la o portavoce, în aplauzele celor strânşi în piaţă, preşedintele SPV "Prolex", filiala Dolj, Eduard Măceşeanu.

El a spus că poliţiştii sunt nevoiţi să "cerşească" coli de scris de la primăriile localităţilor în care activează sau să alimenteze din banii lor maşinile de serviciu.

"Noi nu mai avem bani de cartuşe pentru armament. Va trebui să venim cu bani de acasă să plătim procesele-verbale pe care dăm amenzi, că benzină în maşini băgăm de mult. Am ajuns să cărăm cadavrele cu folia, ceea ce ar trebui să facă legiştii. O să dăm imagini la presă să vadă în ce condiţii lucrăm. Mutăm maşinile din loc cu mâna…”, a mai spus Eduard Măceşeanu, moment în care poliţiştii din Piaţa Mihai Viteazu au început să strige “Demisia! Demisia!”.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestul continua, poliţiştii având autorizaţie până la ora 12.00.

Protestul a început la ora 10.00, desfăşurându-se atât în Bucureşti, la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cât şi în faţa sediilor prefecturilor din mai multe localităţi (Alba-Iulia, Sibiu, Deva, Târgu-Mureş, Braşov, Craiova, Reşiţa, Râmnicu-Vâlcea, Piatra Neamţ, Galaţi).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici