Poliţiştii de frontieră români au participat la o misiune de salvare în Marea Mediterană

O nouă misiune de salvare în apele Mării Mediterane a fost încheiată cu succes de poliţiştii de frontieră români, a anunţat duminică Poliţia de Frontieră.

Urmărește
117 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii de frontieră români au participat la o misiune de salvare în Marea Mediterană

Sursa foto: Facebook / Poliţia de Frontieră Română

Poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă a Gărzii de Coastă MAI 1102, aflaţi în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „THEMIS 2023" sub egida Agenţiei Frontex, au participat la salvarea a 413 de cetăţeni străini aflaţi în pericol.

„În data de 06.10.2023, în cadrul unei operaţiuni de căutare şi salvare desfăşurată în apele Mării Mediterane, poliţiştii de frontieră români fost solicitaţi să participe la salvarea unor cetăţeni străini aflaţi la bordul unei nave de pescuit de origine libaneză, identificată de o altă ambarcaţiune aflată în cadrul operaţiunii comune”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

În total, de la bordul navei de pescuit au fost salvate 413 persoane, 80 dintre acestea fiind preluate la bordul navei maritime de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă. Cetăţenii străini au fost supravegheaţi permanent până la debarcarea în port, fiindu-le acordată asistenţă medicală, iar ulterior au fost preluaţi de către autorităţile Republicii Italiene.

La finalizarea acţiunilor de salvare, nava Gărzii de Coastă şi-a reluat misiunea în cadrul operaţiunii Frontex.

De la începutul anului şi până în prezent, navele Poliţiei de Frontieră detaşate în cadrul Operaţinii Comune „THEMIS 2023”, organizată de Agenţia Europeană FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Managementul Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene), au transportat în siguranţă, la ţărm, 3.864 cetăţeni străini pe care i-au salvat din apele Mării Mediterane. Totodată, poliţiştii de frontieră români au asigurat remorcarea în condiţii de siguranţă, până în diverse porturi din insulele Republicii Italiene, a unor veliere ce se aflau imposibilitatea de a face manevre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici