Poliţiştii din Franţa au organizat proteste în toată ţara. Motivul pentru care şi-au „aruncat” cătuşele VIDEO

  • Poliţiştii francezi au protestat împotriva criticilor de rasism pe care le-au primit recent, ca urmare a marşurilor de solidaritate cu „Black Lives Matter”.
  • Aceştia sunt supăraţi că guvernul a interzis procedura imobilizării suspectului prin „strangulare”.
  • Forţele de ordine ameninţă că vor continua protestele.
2298 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii din Franţa au organizat proteste în toată ţara. Motivul pentru care şi-au „aruncat” cătuşele VIDEO

Poliţiştii francezi şi-au „aruncat” cătuşele Sursa: bbc.com

Protest al poliţiştilor în mai multe oraşe din Franţa, joi şi vineri. Aceştia şi-au aruncat pe jos cătuşele din dotare deoarece se simt jigniţi fiindcă sunt acuzaţi că ar tolera arestările făcute brutalitate şi rasismul. 
 
Aceştia au condus un convoi de-a lungul Champs-Élysées, fluierând şi strigând sloganuri, conform bbc.com.
 
Poliţiştii resping orice asemănare făcută între ei şi poliţiştii din Statele Unite, care l-au arestat pe americanul de culoare, George Floyd, care a şi decedat din cauza brutalităţii ofiţerului care l-a încătuşat. 
 
În plus, forţele de ordine franceze sunt supărate pe faptul că guvernul a interzis procedura de strangulare, folosită de poliţie pentru a imobiliza un suspect. Asta după ce ministrul de Interne, Christophe Castaner, a anunţat interzicerea procedurii, luni, după ce protestatari din toată ţara au acuzat poliţia că are o atitudine rasistă faţă de minorităţi, în aceeaşi manieră ca forţele de ordine din Statele Unite. 
 
Recent, poliţiştii din Franţa au fost acuzaţi că ar fi rănit grav un băiat de 14 ani care ar fi fost reţinut pentru că ar fi furat un scuter în Paris la finalul lunii trecute. 
 
Reprezentantul sindicatelor de poliţie, Xavier Leveau a precizat, pentru AFP, că „imobilizarea gâtului şi a capului sunt foarte importante în timpul încătuşării”. Aceasta a precizat că metoda este diferită decât cea folosită asupra lui George Floyd.  „Nu avem de gând să îl ţinem (pe suspect n.red.) jos, pentru opt minute, îl ţinem la pământ până îi punem cătuşele... nu avem o alternativă”, a spus Leveau.  Sindicalistul a mai precizat că poliţiştii sunt supăraţi pe anunţul guvernului şi spune, în apărarea poliţiei franceze, faptul că în sistem lucrează şi persoane din alte grupuri etnice. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici