Poliţiştii români de frontieră au salvat 159 de cetăţeni străini aflaţi în pericol în Marea Mediterană

Poliţiştii români de frontieră aflaţi în misiune în cadrul operaţiunii „Themis 2023” sub egida Agenţiei Frontex au salvat din apele Mării Mediterane 159 de cetăţeni străini aflaţi în pericol.

209 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii români de frontieră au salvat 159 de cetăţeni străini aflaţi în pericol în Marea Mediterană

Sursa foto: Facebook/Poliţia de Frontieră Română

Potrivit Poliţiei de frontieră, poliţiştii de pe navele maritime ale Gărzii de Coastă au salvat, marţi, mai multe persoane aflate în situaţie de risc într-o ambarcaţiune. Astfel, 151 de cetăţeni străini, printre care şi doi copii, din Bangladesh, Pakistan, Egipt, Siria şi India, au fost preluaţi la bordul navei maritime de patrulare MAI 1107 a Gărzii de Coastă.

Aceştia au fost supravegheaţi până la debarcarea în port, fiindu-le acordată asistenţă medicală, iar ulterior au fost preluaţi de către autorităţile Republicii Italiene.

De asemenea, în 30 mai, echipajul de la bordul şalupei de supraveghere şi control portuar MAI 3066, a detectat şi interceptat o ambarcaţiune de mici dimensiuni în marea teritorială a Italiei. Poliţiştii români au salvat de pe ambarcaţiune 8 bărbaţi din Tunisia, le-au acordat asistenţă medicală şi i-au debarcat în siguranţă în portul din insula Pantelleria.

O zi mai devreme, acelaşi echipaj al Poliţiei de Frontieră Române a asigurat remorcarea până în portul din insula Augusta a unui velier ce avea la bord 58 de persoane. În momentul identificării velierului, acesta plutea în derivă, aflandu-se în imposibilitatea de a face manevre, ca urmare a unor defecţiuni.

De la începutul anului şi până în prezent, navele Poliţiei de Frontieră detaşate în cadrul operaţinii „Themis 2023” au transportat în siguranţă, la ţărm, 1.120 cetăţeni străini pe care i-au salvat din apele Mării Mediterane.

Nave ale Poliţiei de Frontieră Române execută misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, iar obiectivul principal al operaţiunii maritime comune îl reprezintă sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici