Poliţiştii sunt în staţiile de metrou şi verifică dacă ai mască. Au competenţe doar să îţi dea avertisment

  • Poliţiştii se află, de azi, în staţiile de metrou din Capitală şi verifică dacă pasagerii au mască
  • În cazul în care cineva nu are mască, este întors din drum.
  • Cei care refuză să asculte poliţiştii primesc doar avertisment, pentru că amenzile intră în vigoare abia de luni
2318 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii sunt în staţiile de metrou şi verifică dacă ai mască. Au competenţe doar să îţi dea avertisment

Poliţiştii sunt în staţiile de metrou şi verifică dacă ai mască. Au competenţe doar să îţi dea avertisment

Dacă te întrebi de ce poliţiştii se plimbă, începând de azi, prin staţiile de metrou şi te atenţionează dacă nu ai mască, află că vor să te facă să „conştientizezi” că e important să respecţi regula impusă aseară.

Însă ei nu te vor amenda, pentru că, momentan, poliţiştii nu au o bază legală: legea privind starea de alertă intră luni în vigoare, unde sunt incluse şi amenzi (până la 2.500 lei pentru absenţa măştii). Avem doar OUG, unde nu sunt incluse amenzile.

Până duminică, poliţiştii acţionează în baza Legii 61/1991 (privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice). Agenţii se vor folosi de articolul 2, alineatul 29, care spune că este contravenţie nerespectarea măsurilor de ordine luate de organele competente în caz de calamităţi naturale sau alte pericole publice.

Deci dacă faci scandal când poliţia nu te lasă la metrou fără mască, primeşti doar avertisment. Echipajele se află, momentan, doar în staţiile de metrou, spun surse din poliţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici