Poliţistul care şi-a împuşcat un prieten şi a tăiat cu o sabie alte două persoane, arestat

Agentul de la Poliţia Locală Băileşti care şi-a împuşcat un prieten şi a tăiat cu sabia alte două persoane la o petrecere care a avut loc de Florii a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, vineri după-amiază, de magistraţii Tribunalului Dolj.

195 afișări
Imaginea articolului Poliţistul care şi-a împuşcat un prieten şi a tăiat cu o sabie alte două persoane, arestat

Poliţistul care şi-a împuşcat un prieten şi a tăiat cu o sabie alte două persoane, arestat (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Mihai Cătălin Negreţ, agent la Poliţia Locală Băileşti, reţinut de procurori, după ce a împuşcat o persoană şi a rănit cu o sabie alte două la o petrecere, a fost arestat, vineri după-amiază, de Tribunalul Dolj.

Magistraţii au admis recursul înaintat de Parchetul Judecătoriei Băileşti la încheierea Judecătoriei Băileşti, care dispusese cercetarea poliţistului în libertate, întrucât "fapta sa nu ar reprezenta pericol public".

"Este adevărat că Judecătoria Băileşti a respins propunerea noastră de emitere a mandatului de arestare. Am făcut recurs, iar ieri după-amiază (vineri - n. r.) am fost anunţat că Tribunalul Dolj a admis recursul nostru şi a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 29 de zile", a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Băileşti, Mădălin Stanciu.

Decizia Tribunalului Dolj este definitivă şi irevocabilă.

Poliţiştii din comuna Cioroiaşi (Dolj) au fost solicitaţi, duminică seară, să intervină la o petrecere din localitate, unde a avut loc o altercaţie. La faţa locului, poliţiştii au stabilit că agentul de la Poliţia Locală Băileşti Cătălin Negreţ a împuşcat o persoană şi a rănit alte două cu o sabie la o petrecere care a avut loc de Florii în comuna Cioroiaşi.

"Poliţistul şi o altă persoană, pe de-o parte, şi alte trei persoane, pe de altă parte, au intrat în conflict. La un moment dat, poliţistul a tras cu un pistol cu bile, pe care îl deţinea cu acte în regulă, într-o persoană, după care le-a lovit cu o sabie pe toate cele trei persoane cu care intrase în conflict", declara prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Băileşti, procuror Mădălin Stanciu.

Potrivit sursei citate, persoana împuşcată şi o altă persoană rănită cu sabia au suferit leziuni uşoare, primind îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Băileşti. Cea de-a treia persoană a fost rănită grav, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Poliţistul a fost reţinut în noaptea de duminică spre luni, iar ulterior a fost prezentat magistraţilor de la Judecătoria Băileşti pentru emiterea mandatului de arestare preventivă. Judecătoria Băileşti a respins însă propunerea procurorilor de a emite mandatul de arestare preventivă.

Poliţistul din Băileşti este cercetat pentru lovire sau alte violenţe, vătămare corporală gravă, port fără drept a unei săbii, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, precum şi refuzul de recoltare de probe biologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici