Poluare record în Bucureşti. Costel Alexe anunţă depăşiri ale nivelului maxim la toate staţiile Ministerului Mediului: „Am solicitat demiterea conducerii APM” / Prima ipoteză a autorităţilor

  • În această dimineaţă Au fost înregistrate depăşiri record ale poluării în Bucureşti.
  • Au fost înregistrate depăşiri cu 500-1.000% peste limitele maxime admise de poluare.
  • Ministrul Mediului a convocat o şedinţă de urgenţă cu reprezetanţii Gărzii de Mediu.
17535 afișări
Imaginea articolului Poluare record în Bucureşti. Costel Alexe anunţă depăşiri ale nivelului maxim la toate staţiile Ministerului Mediului: „Am solicitat demiterea conducerii APM” / Prima ipoteză a autorităţilor

Poluare record în Bucureşti. Costel Alexe anunţă depăşiri ale nivelului maxim la toate staţiile Ministerului Mediului: „Am solicitat demiterea conducerii APM” / Prima ipoteză a autorităţilor

UPDATE ora 12.37 Ministrul Mediului a aflat despre poluarea din Bucureşti de pe Facebook

Costel Alexe, ministrul Mediului, a spus într-o conferinţă de presă, că a aflat despre valorile extrem de ridicate ale poluării din Bucureşti luni, la ora 4 dimineaţa, deşi primele sesizări prin aplicaţiile independente au apărut încă de duminică seara.

„Deci ministrul a aflat în jurul orei 4 dimineaţa pentru că mă întorceam din Maramureş. Cred că primele ieşiri în spaţiul public, mă refer pe Facebook, de la cetăţeni din Bucureşti, le-am sesizat în jurul orei 4”, a declarat Costel Alexe, luni, într-o conferinţă de presă.

Totodată, Garda de Mediu, instituţia care trebuie să fie cel mai bine informată despre arderile necontrolate, a aflat despre norul de poluare de la minister.

UPDATE ora 11.25 Alexe demască „elefantul” din Ministerul Mediului: „Am solicitat demiterea conducerii APM Bucureşti”

Costel Alexe a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că a solicitat demiterea conducerii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APM), în condiţiile în care agenţia are mari probleme de comunicare şi de management. 

„Avem şi în minister un elefant – ANPM, care, în acest moment are carenţe de comunicare şi management... Am solicitat demiterea conducerii APM Bucureşti”, a spus Costel Alexe.

Acesta a declarat că nu este admis ca, atunci când există situaţii de depăşire a limitelor de poluare, aşa cum a fost cea din noaptea de duminică spre luni, ministerul să fie anunţat cu întârziere de APM.

UPDATE ora 11.10 Alexe: Depăşiri ale nivelului maxim de poluare la toate staţiile Ministerului Mediului

Ministrul Mediului a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că toate staţiile pe care le deţine Ministerul Mediului au înregistrat duminică noaptea depăşiri ale nivelului maxim admis de poluare. 

„Aseara, la toate staţiile pe care le deţine Ministerul Mediului au fost înregistrate depăşiri: la Lacul Morii, de opt ori”, a spus Alexe, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, poluarea a fost generată în principal de un incendiu izbucnit la Crevedia, dar şi de incendiul de la Gara de Nord.

„Din discuţia cu ISU, a fost un incendiu de vegetaţie forestieră, pe 5.000 de mp, la Crevedia, acel incendiu de la Gara de Nord, din miezul noptii şi alte incendii provocate de populaţie din jurul Bucureştiului”, a spus Alexe.

Ministrul Mediului a mai precizat că ,în cadrul judeţului Ilfov „există 46 de firme autorizate şi în municipiul Bucureşti 69, care au acest proces de ardere. Am stabilit că până la finalul săptămânii vom controla toate sursele de ardere de pe raza Bucureşti-Ilfov pentru a vedea dacă toţi aceşti operatori deţin mijloace de măsurare a poluării”.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de duminică spre luni la o cameră de birouri din Gara de Nord din Capitală. 34 de oameni, angajaţi şi călători, au fost evacuaţi.

Poluare record în Bucureşti. Şedinţă de urgenţă la Ministerul Mediului 

Reţelele independente de monitorizare a calităţii aerului au înregistrat depăşiri record ale poluării în această dimineaţă, cu PM 2,5 şi PM 10. Au fost înregistrate depăşiri cu 500-1.000% peste limitele maxim admise de poluare. 

În acest context, Costel Alexe a convocat o şedinţă de urgenţă la Ministerul Mediului cu reprezentanţii Gărzii de Mediu. Urmează o conferinţă de presă la 10:30, în care ministrul ar urma să prezinte eventualele măsuri pentru depăşirea acestei crize. 
 
Particulele în suspensie reprezintă un amestec complex de particule foarte mici şi picături de lichid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici