Poluarea este în limite după incendiul de la fabrica de frigidere de lângă Timişoara. Ce spune şeful Gărzii de Mediu Timiş

  • Un incendiu violent a cuprins toate halele Frigoglass, pe o suprafaţă de 10.000 mp.
  • Pentru optimizarea misiunii, ISU Timis a suplimentat echipajele operative cu pompierii aflaţi în turele libere.
  • Nu s-au înregistrat victime, iar impactul asupra mediului este minor
376 afișări
Imaginea articolului Poluarea este în limite după incendiul de la fabrica de frigidere de lângă Timişoara. Ce spune şeful Gărzii de Mediu Timiş

SURSĂ FOTO: Facebook ISU Timiş

Mai bine de 6 ore s-au chinuit pompierii să stingă incendiul care a cuprins fabrica de frigidere de lângă Timişoara. Au ars toate halele de producţie în care se afla materie primă şi utilaje de zeci de milioane de euro.

Pentru optimizarea misiunii, ISU Timis a suplimentat echipajele operative cu pompierii aflaţi în turele libere.

Pentru localizarea şi stingerea incendiului care s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp, 37 de salvatori au intervenit cu 12 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar impactul asupra mediului este minor, mai ales asupra solului. 

„Nu putem vorbi despre un impact. Suprafaţa este în totalitate betonată, iar apa provenită de la stingerea incendiului este colectată în separatoare, care vor fi ulterior curăţate”, a declarat Gheorge Munteanu, şef Gărzii de Mediu Timiş.

Chiar dacă cerul a fost acoperit de un nor gros de fum, inspectorii de mediu susţin că nu e vorba de poluare. Cea mai apropiată staţie de monitorizare a aerului, aflată la 18 kilometri distanţă, arată că nivelul de poluare se încadrează în limitele normale. 

„Calitatea aerului a fost bună, mai ales că vântul a bătut pe direcţia Timişoara – Stamora Moraviţa. Iar staţia de la Stamora Moraviţa, aflată la 40 de kilometrei distanţă, nici ea nu a înregistrat depăşiri ale calităţii aerului”, a mai spus şeful Gărzii de Mediu Timiş.

VEZI AICI: FOTO&VIDEO Timiş. Incendiu la o hală a unui producător de frigidere din comuna Şag

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici