Poluatorii Bucureştiului. Amenzi de 168.000 de lei pentru depozite de ardere a deşeurilor, în urma descinderilor din zona Ilfov

Ministerul Mediului a anunţat, sâmbătă, că, în urma verificărilor demarate pentru destructurarea unor reţele de depozitare şi ardere ilegală a deşeurilor din Sinteşti, judeţul Ilfov, au fost aplicate 8 amenzi în valoare de 168.000 de lei.

6174 afișări
Imaginea articolului Poluatorii Bucureştiului. Amenzi de 168.000 de lei pentru depozite de ardere a deşeurilor, în urma descinderilor din zona Ilfov

Amenzi de 168.000 de lei pentru poluatorii Bucureştiului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, au fost verificate mai multe depozite situate pe raza localităţilor Sinteşti, comuna Vidra şi comuna Jilava, unde au existat suspiciuni de activităţi ilegale.

„Pe fondul numeroaselor sesizări şi acţiuni din ultimele luni, structuri ale Comisariatelor Gărzii Naţionale de Mediu şi ale Ministerului Afacerilor Interne au acţionat împreună pentru destructurarea reţelelor de depozitare şi ardere ilegală a deşeurilor din Sinteşti, Ilfov. Descinderile din 13 mai au vizat verificarea amplasamentelor situate pe raza localităţilor Sinteşti, com Vidra şi limitrof com Jilava, pe care au fost sesizate sau există suspiciunea desfăşurării de activităţi ce aduc atingere mediului înconjurător, amplasamente afectate de incinerări de deşeuri şi materiale de orice natură, activităţi ilegale de colectare deşeuri reciclabile, periculoase sau nepericuloase”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, au fost verificate atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, şi au fost aplicate pe loc un număr de 8 sancţiuni în valoare de 168.000 lei. Amenzile au fost date pentru lipsa deţinerii autorizaţiei de mediu, precum şi pentru eliminarea deşeurilor în afara locurilor autorizate.

„Ca urmare celor constatate au fost impuse în timpul verificărilor măsuri de evacuare a cantităţilor de deşeuri identificate şi predarea acestora către operatori economici autorizaţi, interzicerea desfăşurării activităţilor de colectare, reciclare, valorificare deşeuri doar în baza şi cu respectarea autorizaţiilor de mediu, precum şi interzicerea incinerării de deşeuri şi materiale de orice natură în instalaţii şi amplasamente neautorizate în acest sens”, se mai arată în comunicat.

La mijlocul lunii martie, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu şi Poliţia au identificat, în zona Sinteşti-Vidra din judeţul Ilfov, mai multe arderi ilegale care degajau fum negru intens, focarele situându-se pe proprietatea privată a unor cetăţeni, rezultatul fiind o creştere a poluării în Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
deşeuri,
ilegale,
amenzi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici