POMPELE DE CĂLDURĂ - în ce condiţii pot reduce la minim consumul (P)

3711 afișări
Imaginea articolului POMPELE DE CĂLDURĂ - în ce condiţii pot reduce la minim consumul (P)

POMPELE DE CĂLDURĂ - în ce condiţii pot reduce la minim consumul (P)

Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le ia un proprietar cu privire la propria locuinţă este alegerea sistemului de încălzire. Această decizie va influenţa major cheltuielile în sezonul rece, deci pentru o bună parte din an.  

Astăzi, pompele de căldură sunt considerate una dintre cele mai economice soluţii de încălzire datorită modalităţii lor de funcţionare. Pompele de căldură extrag energia din surse regenerabile precum aer, apă sau pământ. Din acest motiv, pompele de căldură reprezintă nu doar o soluţie modernă, ci şi una sustenabilă.

Alegerea unei pompe performante nu este însă totul pentru a-ţi garanta reducerea consumului în locuinţă. Din contră, dacă sistemul nu este bine realizat şi optimizat, pot exista chiar pierderi care să dea calulele peste cap.

Factorii care influenţează capital eficienţa pompelor de căldură sunt:

  • Realizarea unui proiect tehnic corect pentru sistemul de încălzire, aplicat nevoilor locuinţei
  • Alegerea unor pompe de căldură de calitate, potrivite pentru locuinţă
  • Montajul întregului sistem, realizat corect

Proiectarea sistemului de încălzire de către profesioniştii din domeniu este extrem de importantă pentru că fiecare clădire sau locuinţă are specificul său. Montarea pompelor fără realizarea unui studiu profesionist al spaţiului poate avea ca rezultat performanţe slabe ale sistemului de încălzire, pierderi de energie şi costuri mari la final de lună.

Alegerea echipamentelor potrivite este de asemenea foarte importantă pentru că nu există soluţii performante/ pompe de căldură universal valabile. Chiar dacă echipamentele sunt de calitate, acestea oferă randament doar dacă au fost alese corect, în funcţie de caracteristicele locuinţei (dimensiunea spaţiului etc.). Pentru că fiecare mic detaliu este extrem de important în domeniul instalaţiilor, de cele mai multe ori doar un profesionist va putea să vadă dincolo de fişa tehnică a produsului astfel încât să recomande cea mai bună soluţie pentru o locuinţă.

Nu în ultimul rând, montarea sistemului şi a pompelor de încălzire este foarte importantă pentru randamentul obţinut. Dacă această ultimă etapă nu este realizată corect, pot apărea pierderi de consum pe traseu sau chiar defecţiuni după o anumită perioadă.

Pentru că fiecare pas în realizarea corectă a unui sistem performant de încălzire este vital, reducerea la minim a consumului este de cele mai multe ori posibilă doar prin servicii complete HVAC, implementate de experţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici