Pompierii au intervenit în 56 de localităţi din 17 judeţe pentru înlătuarea efectelor vremii

  • În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 56 localităţi din 17 judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente
  • Judeţele afectate sunt Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Călăraşi, Covasna, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mureş, Prahova, Suceava şi Tulcea.
394 afișări
Imaginea articolului Pompierii au intervenit în 56 de localităţi din 17 judeţe pentru înlătuarea efectelor vremii

Pompierii au intervenit în 56 de localităţi din 17 judeţe pentru înlătuarea efectelor vremii

 În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 56 localităţi din 17 judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vântul puternic, anunţă IGSU.

Judeţele afectate sunt Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Călăraşi, Covasna, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mureş, Prahova, Suceava şi Tulcea.

În cursul zilei de sâmbătă şi pe timpul nopţii, salvatorii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 238 case, 121 curţi, 63 beciuri/subsoluri, 3 anexe gospodăreşti, 4 obiective economice, 2 instituţii publice, 1 stradă. Totodată, din cauza vântului puternic, 52 copaci, 8 stâlpi de electricitate şi 3 acoperişuri au căzut pe carosabil şi a fost nevoie de intervenţia echipajelor de pompieri pentru degajarea acestora.

Situaţii deosebite au fost înregistrate în judeţele Bihor şi Mureş.

Pe raza localităţii Valea de Sus, judeţul Bihor, începând de sâmbătă, echipele intervin pentru căutarea unui copil în vârstă de 4 ani, luat de o viitură ca urmare a creşterii debitului pârâului Valea de Sus. La ora 01.30 căutările au fost întrerupte, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, însă în aceasta dimineaţa misiunea a fost reluată. Pentru eficienţa operaţiunilor de căutare, la faţa locului s-a deplasat şi elicopterul SMURD Arad. In urma cu puţin timp, copilul a fost recuperat, însă din nefericire acesta este decedat.

O altă situaţie care se putea solda cu victime s-a produs în localitatea Roua, judeţul Mures, unde au fost salvate din calea viiturii 4 persoane (1 copil şi 3 adulţi). Persoanele nu au necesitat îngrijiri medicale.

De asemenea, din cauza fenomenelor de vreme rea, traficul rutier a fost temporar afectat pe 1 drum naţional ( DN 13 – BV ), 1 drum judeţean ( DJ 107P – CJ ) şi oprit pe 2 tronsoane de drum judeţean ( DJ 750 – AB şi DJ 135 – HR ) din cauza unei alunecări de teren şi aluviunilor de pe carosabil. Echipaje specializate au actionat în teren pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp şi reluarea traficului în condiţii de normalitate.

La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase sunt în desfăşurare intervenţii in judeţele Ialomiţa, Mures şi Bihor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici