Pompierii au terminat intervenţia la incendiul de la Rafinăria Petrobrazi

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au terminat, marţi, în jurul orei 15.00, intervenţia la incendiul de la Rafinăria Petrobrazi, la locul incendiului rămânând reprezentanţii Serviciului pentru situaţii de urgenţă al rafinăriei, care supraveghează în continuare zona.

19 afișări
Imaginea articolului Pompierii au terminat intervenţia la incendiul de la Rafinăria Petrobrazi

Incendiul de la Rafinăria Petrobrazi a fost stins

Cei 150 de pompieri care au participat, marţi, la stingerea incendiului izbucnit la Rafinăria Petrobrazi, şi-au încheiat intervenţia, care a durat aproape zece ore, iar în jurul orei 15.00 au părăsit locul incendiului, zona afectată rămânând sub supravegherea Serviciului pentru situaţii de urgenţă al rafinăriei Petrobrazi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful ISU Prahova, colonelul Marian Burloi, a declarat corespondentului MEDIAFAX că toate echipajele de pompieri din cadrul ISU s-au retras de la locul intervenţiei, după ce s-au asigurat că nu mai există niciun pericol de reizbucnire a incendiului şi că zona este în continuare sub supravegherea serviciului privat pentru situaţii de urgenţă al Petrobrazi.

Focul la cele trei rezervoare afectate a fost stins încă de la ora 9.00, dar zeci de pompieri au acţionat în continuare, timp de câteva ore, pentru a răci rezervoarele încinse şi terenul, astfel încât să prevină reizbucnirea incendiului.

Potrivit unui comunicat al ISU, la intervenţia pentru stingerea incendiului de la rafinărie au participat 150 de pompieri cu 30 de autospeciale, 20 dintre acestea fiind din cadrul ISU Prahova.

În comunicatul ISU Prahova, dat publicităţii marţi la ora 16.00, se menţionează că "un colectiv de cercetare special constituit" evaluează pagubele şi va încerca să stabilească împrejurările şi cauzele incendiului.

Colonelul Marian Burloi a declarat pentru MEDIAFAX că din comisia mixtă care va ancheta cauzele şi împrejurările izbucnirii incendiului fac parte, pe lângă poliţişti şi reprezentanţi ai rafinăriei, şi reprezentanţi ai ISU Prahova şi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi, potrivit lui Burloi, "comisia îşi va începe efectiv lucrările în dimineaţa zilei de mâine" (miercuri - n.r.).

În dimineaţa zilei de marţi, a izbucnit un incendiu la două dintre rezervoarele Petrobrazi de motorină şi aditivi pentru motorină. Focul s-a extins ulterior la încă un rezervor, de carburanţi pentru aviaţie.

Pompierii au stins incendiul după o intervenţie care a durat circa patru ore. Produsele din rezervoarele afectate au fost pompate în alte instalaţii, iar mediul înconjurător nu a fost afectat, potrivit Petrom.

Incendiul nu s-a soldat nu răniţi sau victime şi nici nu a determinat întreruperea activităţii rafinăriei.

Substanţele din rezervoarele afectate nu au avut potenţial de explozie atât de mare încât să prezinte risc pentru populaţie, conform ISU Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici