Pompierii, pregătiţi să intervină dacă vremea rea o va impune

Peste 5.000 de pompieri, cu peste 4.000 mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină, la nivel naţional, în contextul prognozelor de vreme severă emise de către meteorologi, a informat, luni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

107 afișări
Imaginea articolului Pompierii, pregătiţi să intervină dacă vremea rea o va impune

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă care pot pune în pericol viaţa şi bunurile cetăţenilor.

Potrivit sursei citate, la nevoie, în judeţele aflate sub incidenţa codurilor de vreme severă vor fi activate grupele operative şi suplimentate efectivele de personal care să asigure intervenţia imediată.

La eventualele misiuni de căutare sau salvare a persoanelor sunt pregătite să intervină 39 de autovehicule şenilate, 71 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, 28 de autofreze pentru deblocarea drumurilor, precum şi autospeciale de intervenţie la incendii şi autospeciale SMURD, relevă sursa citată.

Totodată, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară vor reactualiza procedurile de comunicare cu autorităţile locale pentru asigurarea protecţiei populaţiei din zonele ameninţate sau afectate. Printre măsuri se regăsesc verificarea şi cunoaşterea situaţiilor privind femeile gravide, a persoanelor care urmează tratamente de dializă sau au alte afecţiuni, dar şi situaţia legată de spaţiile destinate cazării temporare a persoanelor evacuate sau care necesită ajutor.

De asemenea, vor fi constituite echipe mixte de patrulare pentru executarea misiunilor de recunoaştere destinate identificării persoanelor fără adăpost şi asigurarea transportului acestora în spaţii special amenajate de către autorităţile responsabile.

Aceste măsuri ale IGSU vin pe fondul avertizării Administraţiei Naţionale de Meteorologie că vremea se va răci semnificativ, astfel încât marţi vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 şi 0 grade, iar în noaptea de marţi spre miercuri va fi ger în nord, centru şi est, cu minime termice de până la -20 de grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici