Ponta, Dragnea şi Chiţoiu vor participa luni la Liturghia de Sfânta Parascheva, la Iaşi

Premierul Victor Ponta, însoţit de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Chiţoiu, vor participa, luni la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, prilejuită de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, a anunţat, joi, primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita.

394 afișări
Imaginea articolului Ponta, Dragnea şi Chiţoiu vor participa luni la Liturghia de Sfânta Parascheva, la Iaşi

Ponta, Dragnea şi Chiţoiu vor participa luni la Liturghia de Sfânta Parascheva, la Iaşi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Autorităţile se aşteaptă ca la slujbă să participe câteva mii de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primarului municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, premierul Victor Ponta va fi prezent la Sfânta Liturghie, care va fi oficiată luni, în aer liber, în faţa Catedralei Mitropolitane, la Iaşi fiind aşteptaţi şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Chiţoiu.

"Premierul Victor Ponta se va afla sâmbătă dimineaţă la Botoşani, iar în aceeaşi zi va veni la Iaşi, unde va fi prezent la conferinţa naţională a femeilor PSD. Apoi va pleca undeva tot în zona Moldovei şi se va întoarce la Iaşi, luni dimineaţă, pentru a asista la Sfânta Liturghie de la Mitropolie. Am confirmări şi de la vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Chiţoiu că vor fi prezenţi luni la Iaşi", a afirmat primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita.

El a precizat că a trimis invitaţii şi preşedintelui României, Traian Băsescu, şi preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, dar că nu are, deocamdată, vreun răspuns din partea acestora.

"I-am invitat, nu am primit confirmarea", a spus Nichita.

Primarul Iaşiului a mai spus că premierul Victor Ponta va fi prezent, luni, şi la Seara Valorilor, eveniment ce se va desfăşura la Teatrul Naţional din Iaşi, în cadrul căruia vor fi premiate mai multe personalităţi ale oraşului.

Peste 250.000 de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi în următoarele zile la Iaşi, la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Pelerinajul la sfintele moaşte va începe vineri dimineaţă, după ce racla va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană şi aşezată într-un baldachin în curtea lăcaşului de cult.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici