Ponta i-a cerut lui Kovesi o informare despre anchetele procurorilor privind votul la referendum

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, i-a cerut procurorului general, Codruţa Kovesi, să-i transmită o informare cu privire la acţiunile derulate de procurori referitoare la sesizările de fraudă la referendum.

364 afișări
Imaginea articolului Ponta i-a cerut lui Kovesi o informare despre anchetele procurorilor privind votul la referendum

Ponta i-a cerut lui Kovesi o informare despre anchetele procurorilor privind votul la referendum (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am discutat şi îi voi face o cerere oficială astăzi (miercuri, n.r.) să îmi trimită o informare exactă cu ceea ce s-a întâmplat în această săptămână", a spus Victor Ponta, la plecarea de la CSM.

Premierul a declarat, marţi, că îi va cere procurorului general, Codruţa Kovesi, să înceteze "persecutarea oamenilor care au votat", pentru că Traian Băsescu este "back in business", el precizând că a primit şi o petiţie în acest sens semnată de mai mulţi intelectuali.

"Am primit şi eu, ca membru al CSM, solicitarea făcută de un grup important de intelectuali, fostul preşedinte Emil Constantinescu, oameni de o mare probitate morală, există o petiţie vizavi de abuzurile comise de procurori. Dar acuma, dacă şi-au atins scopul, pentru că toţi aceşti zeci de procurori care persecutau sătenii de prin cine ştie ce judeţe, voiau să se întoarcă domnul Băsescu la Cotroceni. Acum, şi-au atins scopul şi voi face mâine către doamna Kovesi o solicitare să înceteze persecutarea oamenilor care au votat, pentru că şi-au atins scopul: domnul Băsescu este back in business, împreună cu doamna Kovesi", a spus premierul.

Consiliul Superior al Magistraturii a înregistrat, marţi, sesizarea formulată de Fundaţia Română pentru Democraţie privind protestul public exprimat de peste 90 de semnatari, faţă de acţiunile Parchetului General şi DNA în legătură cu referendumul, Inspecţia Judiciară urmând să facă verificări.

Peste 90 de personalităţi publice, printre care scriitori, profesori universitari şi cercetători, solicită CSM să intervină pentru a opri acţiunile Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva cetăţenilor care au participat la votul din 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici