Ponta: Ministerul Agriculturii şi ANSVSA au intensificat controlul în cazul cărnii de cal

Ministerul Agriculturii şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au intensificat acţiunile de control în cazul abatoarelor şi modului de achiziţionare a animalelor sacrificate şi vor cere şi ajutorul Poliţiei dacă va fi cazul, a anunţat premierul Ponta.

319 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ministerul Agriculturii şi ANSVSA au intensificat controlul în cazul cărnii de cal

Ponta: Ministerul Agriculturii şi ANSVSA au intensificat controlul în cazul cărnii de cal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am dublat, triplat toate controalele obişnuite (...) ANSVSA şi Ministerul Agriculturii - când va fi cazul vor cere şi ajutorul Poliţiei - au intensificat toate controalele nu doar la abatoare, ci şi la modul în care se achiziţionează animalele care urmează să fie sacrificate", a spus Ponta.

El a asigurat din nou că, dacă se va dovedi că vreo firmă din România a încălcat reguli, vor fi aplicate sancţiuni dure, dar a amintit că, până în prezent, se dovedeşte că problema nu este în România.

Scandalul a luat o dimensiune europeană după ce carne de cal, în loc de carne de vită, a fost descoperită săptămâna trecută în lasagna vândută sub marca Findus în Marea Britanie. Aceste pachete au fost produse de subcontractantul francez Comigel.

Carnea respectivă, care ar proveni din România potrivit autorităţilor franceze, ar fi trecut pe la un comerciant olandez, apoi cipriot, după care a ajuns la procesatorul francez Spanghero şi a fost redirecţionată către preparatorul Comigel.

Ancheta efectuată în diferite ţări nu a stabilit, până în prezent, în ce ţară a fost etichetată fraudulos carnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici