- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.02.2020, 21:58)
- Mihai Gongoroi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Popescu: Dacă nu dădeam OUG cu ajutorul de salvare, erau 99% şanse ca CEO şi Tarom să se închidă
Dacă Guvernul nu dădea marţi ordonanţă de urgenţă cu ajutorul de salvare pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi Tarom, erau 99% şanse ca aceste companii să se închidă, a declarat joi seară Virgil Popescu, ministrul demis al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la Digi24.
1377 afișări

Popescu: Dacă nu dădeam OUG cu ajutorul de salvare, erau 99% şanse ca CEO şi Tarom să se închidă
Popescu a mai spus că luni se duce la Bruxelles pentru a discuta cu comisarii europeni pe energie, piaţă internă şi competitivitate pentru a clarifica situaţia privind ajutoarele de salvare acordate. Complexul Energetic Oltenia este al doilea producător de energie electrică al României, cu o capacitate de generare de peste 3.000 de MW.
"Luni sunt la Bruxelles, am întâlnire cu trei comisari europeni, pe energie, piaţă internă şi competitivitate, şi niciunul dintre cei 3 comisari nu a contramandat întâlnirea pe motiv că avem o criză politică în România. (...) Eu, ministerul Economiei, am avut două ordonanţe de urgenţă. Una a fost cu ajutorul de stat pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO), care a fost simultan cu ajutorul de stat pentru Tarom. Dacă nu (le) dădeam acum şi guvernul era căzut ce făceam cu acei oameni, 13.000 de oameni la CEO şi câteva mii la Tarom, ce făceam cu ei, că nu mai puteam... era ajutor de salvare pentru aceste două companii pentru care şi merg la Comisia Europeană. Pentru ajutoarele de stat merg la Comisia Europeană, am întâlnire cu comisarul pe concurenţă, ca să explicăm, defapt am explicat, am prenotificat, trebuia dată ordonanţa. Dacă în momentul de faţă nu o dădeam atunci, erau şanse 99% să se închidă acele companii", a spus Virgil Popescu, ministrul demis al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la Digi24.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Ce a văzut Chris Rock când Will Smith l-a pălmuit în timpul Oscarurilor. Imaginile create de A.I. redau momentul
-
Papa Francisc a părăsit spitalul şi va prezida slujba din Duminica Floriilor: Sunt încă în viaţă
-
Drumul mătăsii, pavat cu gropi: corupţie, lucrări-fantomă şi datorii, aşa vrea China lui Xi Jinping să concureze SUA
-
Un ministru european a anunţat câte tancuri vor trimite în Ucraina ţările NATO
Popescu a mai adăugat că o a doua ordonanţă importantă pentru securitatea naţională, dată în şedinţa de marţi, când Guvernul a adoptat peste 20 de OUG, este o modificare a Legii petrolului astfel încât Guvernul să poată rezilia un acord petrolier.
"O a doua (ordonanţă) a fost o transpunere de directivă, foarte clară, o uitare a vechilor guverne, de transpunere a art. 2 din directivă - pe motive de siguranţă naţională un stat poate, la propunerea autorităţii competente, să refuze semnarea unui acord petrolier sau să retragă, să rezilieze un acord petrolier. Lucruri foarte importante pentru securitatea naţională", a precizat Virgil Popescu.
Demersul de modificare a plecat de la intenţia Exxon Mobil de vânzare a participaţiei de 50% în proiectul offshore de gaze Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul în care compania americană de petrol şi gaze a purtat discuţii cu ruşii de la Lukoil.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.






ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:57
Un căutător de aur amator a descoperit o pepită uriaşă cu un detector de metale: valorează o avere
-
astăzi, 18:00
1 APRILIE Hârtia igienică va fi interzisă în UE până din 2025, iar toaletele japoneze devin obligatorii. Amenzi mari pentru cei care cumpără hârtie igienică de pe piaţa neagră