Populaţia UE a scăzut cu 265.000 de persoane în 2021, pandemia de COVID-19 jucând un rol important. Toate judeţele României au înregistrat scăderi

Între 1 ianuarie 2021 şi 1 ianuarie 2022, în timpul pandemiei COVID-19, populaţia Uniunii Europene a scăzut cu 265.257 de persoane, a anunţat marţi Eurostat, agenţia de statistică a UE.

448 afișări
Imaginea articolului Populaţia UE a scăzut cu 265.000 de persoane în 2021, pandemia de COVID-19 jucând un rol important. Toate judeţele României au înregistrat scăderi

Pandemia "a jucat un rol" în cazul acestei scăderi, a precizat Eurostat într-un comunicat de presă.

"Această reducere ar putea fi atribuită schimbărilor naturale ale populaţiei (mai multe decese decât naşteri)", în timp ce ratele de migraţie au rămas pozitive, ceea ce înseamnă că au fost mai multe persoane care au intrat în UE decât cele care au părăsit-o, se arată în comunicatul Eurostat.

Potrivit calculelor Comisiei Europene, pandemia COVID-19 a dus la o mortalitate excesivă de cel puţin 872.000 de decese în cele 27 de ţări membre ale blocului comunitar în mai puţin de un an şi jumătate.

Acest lucru înseamnă că 872.000 de persoane în plus au murit în Europa între martie 2020 şi iulie 2021, comparativ cu numărul mediu de decese pe continent în cei cinci ani anteriori.

În 2021, fiecare regiune NUTS 3 (Nomenclatorul comun al unităţilor teritoriale de statistică) din Bulgaria, Estonia, Croaţia, Letonia, Lituania, Ungaria, Portugalia şi România a înregistrat o rată brută negativă a variaţiei naturale a populaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici