Populaţia unei ţări a crescut după renunţarea la restricţiile din timpul pandemiei

Populaţia din Singapore a crescut cu 5% în 12 luni datorită muncitorilor străini care se întorc în oraşul-stat după pandemia de COVID-19.

1511 afișări
Imaginea articolului Populaţia unei ţări a crescut după renunţarea la restricţiile din timpul pandemiei

Populaţia unei ţări a crescut după renunţarea la restricţiile din timpul pandemiei

Populaţia din Singapore a crescut cu 5% într-un an, pe măsură ce muncitorii străini se întorc în oraşul-stat după renunţarea la restricţiile anti-COVID, arată datele publicate vineri de autorităţi, potrivit Reuters.

În iunie, în Singapore erau 5,9 milioane de persoane, faţă de 5,6 milioane în iunie anul trecut. Dintre aceştia, 61% erau singaporezi, 9% erau rezidenţi permanenţi şi 30% erau străini care lucrau sau studiau în ţară.

Cea mai mare parte a creşterii populaţiei a provenit din ocuparea forţei de muncă străine. 162.000 de lucrători străini au ajuns în Singapore din iunie 2022 până în iunie 2023.

Cei mai mulţi străini sunt lucrători din construcţii şi de pe şantierele navale, deoarece antreprenorii au angajat numeroşi muncitori încercând să recupereze întârzierile provocate de pandemie.

În 2020, populaţia din Singapore s-a redus cu 2%. A fost pentru prima dată în ultimii 50 de ani când populaţia a scăzut, deoarece zeci de mii de străini au plecat din cauza restricţiilor COVID.

Populaţia s-a redus şi mai mult în 2021, după ce 147.000 de lucrători străini au părăsit Singapore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici