Portretul robot al atacatorului de la Braşov

Autorul atacului armat produs la o casă de schimb valutar din centrul Braşovului are vârsta de 28-35 de ani, înălţimea de 1,60-1,70 metri, iar în momentul incidentului era îmbrăcat cu o haină neagră, avea ochelari şi purta pe cap o căciulă mare de culoare neagră, potrivit anchetatorilor.

50 afișări
Imaginea articolului Portretul robot al atacatorului de la Braşov

Portretul robot al atacatorului de la Braşov

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a fost întocmit portretul robot al atacatorului. Bărbatul are vârsta de 28-35 de ani, înălţimea de 1,60-1,70 metri, iar în momentul incidentului era îmbrăcat cu o haină neagră, cu gulerul ridicat, cu o cămaşă albă şi cu pantaloni din stofă de culoare deschisă.

De asemenea, bărbatul avea ochelari, purta pe cap o căciulă mare de culoare neagră şi avea cu el o geantă mare, prevăzută cu chingi şi cataramă metalică. Atacatorul vorbea gâjâit şi avea vocea tabagică.

Potrivit sursei citate, cercul de suspecţi al anchetatorilor s-a restrâns foarte mult în ultimele ore, având mai puţin de zece persoane, iar pentru găsirea atacatorului sunt mobilizaţi 350 de poliţişti, care sunt ajutaţi de cadre trimise de la Bucureşti.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, bărbatul este periculos, fiind înarmat.

"Cerem ajutorul populaţiei pentru că orice informaţie ne poate fi utilă pentru găsirea autorului atacului armat. Îi rugăm pe cetăţeni să se adreseze celei mai apropiate secţii de poliţie în cazul în care au indicii", a spus comisarul-şef Naghi.

Două persoane au murit, iar o alte este rănită, în urma unui atac armat produs, joi seară, la o casă de schimb valutar din zona centrală a municipiului Braşov.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), două dintre victime erau angajaţi ai societăţii care deţine casa de schimb valutar, iar cea de-a treia era un trecător care a încercat să îl oprească pe agresor.

Conform IGPR, Dispeceratul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov a fost sesizat, joi, în jurul orei 18.10, prin serviciul 112, cu privire la faptul că în apropierea unei case de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie un individ rămas neidentificat a tras mai multe focuri de armă, cu un pistol, asupra a doi angajaţi ai societăţii care deţine casa de schimb valutar. Cei doi angajaţi - Ciprian I., în vârstă de 34 de ani şi Răzvan G., de 38 de ani -, se aflau într-un autoturism care aparţine societăţii, având asupra lor sumele de bani încasate în ziua respectivă. În acel moment, angajata casei de schimb valutar, speriată de cele întâmplate, a cerut ajutor trecătorilor aflaţi în zonă, iar unul dintre aceştia, Gheorghe L., în vârstă de 55 de ani, a încercat să intervină, fiind la rândul său împuşcat cu un foc de armă de către atacator. Bărbatul, care a fost împuşcat în inimă, a murit la scurt timp.

Agresorul a reuşit, prin violenţă, să ia o geantă cu bani, pe care ulterior a abandonat-o pe stradă, după care a fugit de la locul faptei, precizează sursa citată.

Cei doi angajaţi ai societăţii care deţine casa de schimb valutar au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Unul dintre ei, Ciprian I., a murit la spital în jurul orei 21.30, după mai bine de trei ore în care s-a aflat în comă la secţia de terapie intensivă, fiind împuşcat în cap. Celălalt bărbat, care a fost împuşcat în ochi şi în umăr, este internat în continuare la terapie intensivă, urmând să fie operat la ochiul în care a fost împuşcat.

Câteva sute de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru a-l găsi pe autorul atacului armat, poliţiştilor braşoveni alăturându-li-se şi o echipă venită de la Bucureşti.

Citeşte şi:

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Autorul jafului armat de la Braşov, căutat de sute de poliţişti şi jandarmi (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici