Porturile constănţene sunt în continuare închise

Porturile constănţene continuau să fie închise, sâmbătă dimineaţa, la mai bine de 24 de ore după ce toate manevrele navelor au fost sistate din cauza vântului extrem de puternic.

8 afișări
Imaginea articolului Porturile constănţene sunt în continuare închise

Porturile constănţene sunt în continuare închise (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Astfel, potrivit Căpităniei Zonale Constanţa, operaţiunile portuare în Constanţa Sud - fluvial au fost sistate încă de vineri dimineaţa, cu începere de la ora 01.00, iar traficul navelor în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud - maritim, Midia şi Mangalia a fost suspendat după ora 09.30, din cauza vântului care suflă cu peste 70 de kilometri pe oră. Marea, în larg, are gradul 7 - 8 de agitaţie, cu valuri de peste 7 metri în înălţime.

Din acelaşi motiv, a fost restricţionat şi tranzitul pe Canalul Dunăre - Marea Neagră.

În continuare, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. De asemenea, navele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, iar comandanţii acestora sunt obligaţi să aibă la bord câte un om de veghe.

Citeşte şi

Porturile Constanţa Sud Agigea, Constanţa Nord şi Constanţa Sud, închise din cauza vântului

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici