Poşta Română, explicaţii privind distribuirea materialelor electorale: Am trimis oferte fiecărui partid. Doar PSD a cerut acest serviciu

Poşta Română transmite, luni, referitor la acuzaţiile aduse de Ludovic Orban care a anunţat că PNL va da în judecată PSD pentru că a încheiat un protocol cu Poşta, că a transmis în perioada de precampanie oferte către toate formaţiunile, PSD fiind singurul partid care a cerut acest serviciu.

2007 afișări
Imaginea articolului Poşta Română, explicaţii privind distribuirea materialelor electorale: Am trimis oferte fiecărui partid. Doar PSD a cerut acest serviciu

Poşta Română, replică pentru Orban: Am trimis oferte fiecărui partid.Doar PSD a cerut acest serviciu

"Poşta Română este o companie cu acţionariat majoritar de stat, prin Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, şi nu este o instituţie publică finanţată din bani publici. Activitatea operatorului naţional de servicii poştale se derulează în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.13/2013 privind serviciile poştale, cu modificările şi completările ulterioare, şi se susţine din bugetul propriu. În acest sens, în perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, Poşta Română a trimis oferte fiecărei formaţiuni politice pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresată (Postmesager, Postmesager Plus si Postcatalog). Până în prezent, doar reprezentanţii Partidului Social Democrat au solicitat acest serviciu din partea companiei", arată Poşta Română, într-o precizare postată pe site-ul instituţiei.

Poşta Română precizează că distribuie materialele de informare PSD pe baza unui contract comercial plătit.

"Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului Postmesager Plus. Contravaloarea contractului a fost deja virată companiei. În concluzie, salariaţii poştali nu sunt obligaţi să distribuie materiale de campanie! Compania Naţională Poşta Română respinge orice acuzaţie de partizanat politic şi, similar celorlaţi operatori de profil care activează pe piaţa serviciilor poştale, nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul eminamente politic al mesajului livrat. În ceea ce priveşte conţinutul de text şi imagine a trimiterii, potrivit prevederilor legale, beneficiarul serviciilor prestate este cel care îşi asumă întreaga răspundere în cazul în care acestea încalcă legislaţia ţării sau normele specifice în domeniu", potrivit sursei citate.

Reacţia instituţiei vine după ce Ludovic Orban a anunţat, luni, că PNL va da în judecată PSD pentru că a încheiat un protocol cu Poşta Română, astfel încât pensionarii să primească, odată cu pensia, şi un material electoral din partea social-democraţilor cu mesaje împotriva liberalilor. Liderul PNL a afirmat că, potrivit protocolului încheiat între PSD şi Poşta Română, fiecare poştaş va fi obligat ca, odată cu banii de pensie, să le dea pensionarilor şi un material de campanie cu atacuri la adresa PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici