Poştaşii din Sibiu au oprit lucrul, nemulţumiţi de salarii

Peste 50 de poştaşi din Sibiu au oprit lucrul luni şi au ieşit în curtea instituţiei, spunând că nu mai pot accepta să lucreze fără să îşi poată lua concediu de odihnă şi pe salarii mici. Un angajat cu 30 de ani vechime câştigă 1.400 de lei.

173 afișări
Imaginea articolului Poştaşii din Sibiu au oprit lucrul, nemulţumiţi de salarii

Poştaşii din Sibiu au oprit lucrul, nemulţumiţi de salarii

Vasile Helgiu, lider de sindicat al poştaşilor din Sibiu, a spus că toţi angajaţii Poştei din oraş, respectiv puţin peste 50 de oameni, au hotărât luni să oprească lucrul, fiind vorba de un protest spontan.

”Avem nevoie de mai mulţi oameni, însă nimeni nu vrea să vină pe salariile pe care le primim. Anul acesta nu ne-am putut lua concedii, că rămânem neacoperiţi. Salariile sunt foarte mici, un poştaş cu vechime de 30 de ani câştigă 1.400 de lei net. Nu se mai poate. Noi nu mai lucrăm în aceste condiţii”, a spus Helgiu.

Potrivit acestuia, un angajat care lucrează de 10 – 15 ani câştigă 1.200 de lei şi trebuie să lucreze de dimineaţa până seara, cel puţin 12 ore zilnic, pentru a acoperi zone din ce în ce mai mari, din cauza lipsei de personal.

Helgiu a mai spus că oamenii sunt hotărâţi să nu se întoarcă la lucru până nu vor primi asigurări ferme că situaţia se va schimba.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici