Prădătorii sexuali dau târcoale prin Zoom. Aplicaţia nu oferă criptare completă pentru conturile gratuite

  • Zoom este folosită de zeci de mii de copii din România.
  • Aplicaţia nu oferă criptare completă pentru conturile gratuite.
  • Părinţii sunt îngrijoraţi din cauza pedofililor care pot accesa conturile gratuite.
2433 afișări
Imaginea articolului Prădătorii sexuali dau târcoale prin Zoom. Aplicaţia nu oferă criptare completă pentru conturile gratuite

Prădătorii sexuali dau târcoale prin Zoom. Aplicaţia nu oferă criptare completă pentru conturile gratuite.

Sunt foarte puţini cei care n-au auzit sau n-au folosit Zoom în ultimele luni. De la şedinţe şi întâlniri cu clienţii, la cursuri la care participă copiii.

Zeci de mii de copii din România folosesc versiunea gratuită a aplicaţiei Zoom iar problemele de securitate ale aplicaţiei au ridicat deja semne de întrebare în multe ţări. Reprezentanţii platformei au anunţat că datele pentru varianta gratuită vor fi criptate doar parţial pentru ca poliţia să aibă acces oricând.

Însă la fel de uşor, datele pot fi disponibile şi pedofililor care caută să racoleze victime prin aplicaţie. Nu degeaba un procuror din Statele Unite a numit Zoom „Netflix-ul pedofililor”.

Asta îl nelinişteşte şi pe Cosmin. Este tatăl unei fetiţe de şase ani care foloseşte aplicaţia pentru cursurile şcolare. Cosmin se teme că fiica sa ar putea fi oricând victima unui astfel de “prădător”.

 “Poate să-l urmărească, să ia informaţii despre el, să-l vâneze, cum ar veni vorba, este strigător la cer. Mă face să-mi pun semne de întrebare dacă mai vreau să folosesc platforma sau nu”, a spus Cosmin Nedelcu, părinte, pentru Mediafax.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici