Prahova: Mai multe localităţi sunt afectate de inundaţii

Mai multe localităţi din judeţul Prahova au fost afectate de inundaţii în urma ploilor din ultimele 24 de ore, iar pompierii au intervenit pentru salvarea a două persoane care rămăseseră blocate pe o insulă formată între braţele râului Teleajen, din cauza debitului crescut.

264 afișări
Imaginea articolului Prahova: Mai multe localităţi sunt afectate de inundaţii

Prahova: Mai multe localităţi sunt afectate de inundaţii (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate miercuri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, ploile torenţiale au provocat inundaţii în mai multe localităţi prahovene, echipajele ISU intervenind pentru evacuarea apei din locuinţele afectate.

Astfel, în urma ploilor torenţiale o locuinţă din comuna Vâlcăneşti, satul Trestioara, a fost inundată, valoarea pagubelor fiind estimată la 1.000 de lei.

De asemenea, două gospodării din comuna prahoveană Proviţa de Jos şi două beciuri din Câmpina au fost inundate, pompierii intervenind cu motopompe pentru evacuarea apei.

Marţi seară, doi bărbaţi în vârstă de 50 şi 55 de ani au rămas blocaţi pe o insulă formată între braţele râului Teleajen, în localitatea Boldeşti Scăieni, situată la câţiva kilometri de Ploieşti. Din cauza precipitaţiilor, debitul râului a crescut, iar cei doi bărbaţi nu au mai reuşit să treacă prin apă, ei fiind salvaţi de către echipajele ISU Prahova.

Totodată, Poliţia Prahova a anunţat că drumul judeţean 207 s-a surpat, carosabilul lăsându-se cu peste jumătate de metru. În comuna Şotrile, în zona unde DJ 207 a fost afectat de ploi, circulaţia rutieră se desfăşoară pe o singură bandă, întrucât cealaltă bandă s-a surpat.

Meteorologii au emis cod galben pentru judeţul Prahova, începând de miercuri de la ora 10.00 şi până joi la ora 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici