Prahova: PSD şi PNL cer demisia prefectului după distribuirea eronată a ştampilelor în secţii

Liderii PSD şi PNL Prahova cer demisia prefectului judeţului Prahova, Adrian Dobre, şi reclamă tentative de fraudă electorală, după ce în toate cele 719 secţii de votare din judeţ ştampilele de vot au fost distribuite greşit.

32 afișări
Imaginea articolului Prahova: PSD şi PNL cer demisia prefectului după distribuirea eronată a ştampilelor în secţii

Prahova: PSD şi PNL cer demisia prefectului după distribuirea eronată a ştampilelor în secţii (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii PSD şi PNL Prahova s-au deplasat, sâmbătă seară, la Biroul Electoral Judeţean Prahova după ce au fost anunţaţi de către membrii din teritoriu că în secţiile de votare din judeţul Prahova ştampilele care se aplică de către alegători pe buletinele de vot au fost distribuite greşit.

Adrian Semcu, preşedintele PNL Prahova şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a afirmat public că ceea ce se întâmplă este o tentativă de fraudă electorală şi a cerut demisia prefectului de Prahova, Adrian Dobre.

"Se întâmplă exact ce am prevăzut, ce am spus cu două săptămâni înainte şi anume că vor fi fraudări ale acestor alegeri", a spus Semcu, acuzând Prefectura de lipsă de implicare în organizarea alegerilor şi arătându-şi surprinderea faţă de faptul că, având în vedere această situaţie, preşedintele BEJ Prahova nu se afla, sâmbătă seară, la sediul Biroului electoral.

Şi vicepreşedintele PSD Prahova, Alexandru Bănică, fost subprefect al judeţului, acuză tentative de fraudă electorală şi cere demisia prefectului şi a subprefectului Gabriel Hornoiu.

"Fraudarea alegerilor este, după părerea mea, bine gândită, începând cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, care a promis o organizare perfectă şi iată unde am ajuns. Nu numai în Prahova, ci şi în alte judeţe se întâmplă lucrul acesta, care este orchestrat de la nivel central", a afirmat Alexandru Bănică.

La rândul său, fostul prefect al judeţului din perioada guvernului Boc 1, Radu Oprea, a declarat că sâmbătă seară ştampilele din secţiile de votare din Prahova "circulau liber şi diverşi indivizi care nu au nicio calitate, fără a fi însoţiţi de jandarmi vin cu ele la BEJ, iar acest lucru este absolut inadmisibil", Oprea reclamând şi el o "intenţie de fraudare pe care noua conducere a Prefecturii o pregăteşte".

Sâmbătă, la ora 18:00, autorităţile judeţene au fost sesizate că în secţiile de votare din judeţul Prahova ştampilele cu inscripţia "Votat" au fost distribuite greşit, Prefectura luând decizia ca aceste ştampile să fie aduse la sediul instituţiei şi redistribuite către secţii duminică dimineaţă, începând cu ora 5.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici