Precizările Ministerului Educaţiei privind numărul greviştilor

Ministerului Educaţiei a oferit explicaţii privind numărul profesorilor grevişti anunţând că datele sunt centralizate de inspectorate şi sunt calculate prin raportare la totalul personalului.

1037 afișări
Imaginea articolului Precizările Ministerului Educaţiei privind numărul greviştilor

Precizările Ministerului Educaţiei privind numărul greviştilor

Explicaţiile au fost oferite prin intermediul unei informări de presă.

„Referitor la Informarea de presă transmisă astăzi, 6 iunie 2023, ce conţine informaţii statistice privind procente ale întregului personal/ ale cadrelor didactice care continuă protestul declanşat în data de 22 mai 2023 sau şi-au reluat activitatea, facem următoarele precizări: datele făcute publice astăzi de Ministerul Educaţiei au rezultat din centralizările primite de la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în urma raportărilor unităţilor de învăţământ. Procentele comunicate de Ministerului Educaţiei astăzi, 6 iunie, sunt calculate prin raportare la totalul personalului, respectiv la totalul personalului didactic din învăţământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Comunicatul mai anunţă că Ministerul Educaţiei a „solicitat şi a centralizat, în această perioadă, informaţii statistice privind întregul personal din unităţile de învăţământ, pentru o imagine de ansamblu asupra dinamicii din sistem, în contextul protestului personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar”.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat marţi că peste 10.000 de cadre didactice au renunţat la grevă după adoptarea de către Guvern a ordonanţei care prevede creşterea salariilor în învăţământ.

„Putem anunţa că de la momentul adoptării ordonanţei până astăzi avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învăţământ care au renunţat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice”, a spus marţi Ligia Deca.

Ea a mai spus că în peste 1.000 de unităţi de învăţământ din ţară nicio persoană nu este grevă.

„Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice în măsurile luate de Guvern şi sperăm ca prin discuţiile pe care le vom relua în contextul negocierii contractului colectiv de muncă pe sectorul Educaţie, vom relua aceste discuţii cu federaţiile sindicale mâine, şi în contextul altor măsuri pe care Guvernul le va lua, mă refer la negocierile pe legea salarizării, vom putea să vedem o reîntoarcere în sala de clasă atât a cadrelor didactice, cât şi a elevilor”, a explicat ministrul Educaţiei.

Ea a arătat că procentul angajaţilor aflaţi în grevă diferă de la un judeţ la altul şi a dat ca exemple Prahova, cu un procent de 25%, şi Hunedoara, cu un procent „undeva la 80%”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici