Predoiu a transmis preşedintelui Senatului cererea de încuviinţare a arestării lui Voicu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis preşedintelui Senatului, miercuri, cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului PSD Cătălin Voicu, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influneţă şi fals în înscrisuri.

10 afișări
Imaginea articolului Predoiu a transmis preşedintelui Senatului cererea de încuviinţare a arestării lui Voicu

Predoiu a transmis preşedintelui Senatului cererea de încuviinţare a arestării lui Voicu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis miercuri, preşedintelui Senatului României, cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, formulată în dosarul nr. 310/P/2009, de Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, în temeiul art.72 alin.2 din Constituţia României, şi art.172 alin.6 din Regulamentul Senatului României", se arată în comunicatul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Parlamentul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit Constituţiei, deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.

Conform Regulamentului Senatului, cererea de arestare a unui senator se adresează de către ministrul Justiţiei preşedintelui Senatului, acesta o aduce la cunoştinţă în şedinţă publică, după care o trimite Comisiei juridice, raportul comisiei fiind trimis de BP plenului, care hotărăşte cu votul secret al majorităţii senatorilor.

Solicitarea privind încuviinţarea arestării senatorului PSD Cătălin Voicu s-ar putea afla pe ordinea de zi a şedinţei Biroului permanent al Senatului de săptămâna viitoare.

Senatorul PSD Cătălin Voicu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că se consideră nevinovat în ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de DNA în solicitarea privind încuviinţarea arestării sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici