Predoiu, în urma controalelor la azile: 13 centre închise, 24 depistate fără licenţă

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunţat joi rezultatele primelor zile de controale la centrele rezidenţiale din ţară. Conform acestora, 13 centre au fost închise, iar alte 24 au fost depistate că funcţionează ilegal.

466 afișări
Imaginea articolului Predoiu, în urma controalelor la azile: 13 centre închise, 24 depistate fără licenţă

Predoiu, în urma controalelor la azile: 13 centre închise, 24 depistate fără licenţă

Potrivit ministrului, controalele s-au desfăşurat în întreaga ţară din dispoziţia premierului şi au vizat centrele rezidenţiale destinate persoanelor minore, vârstnice sau cu dizabilităţi.

Au fost controlate 1.037 de unităţi. „Suplimentar faţă de aceastea au fost descoperite fără licenţă 24 de astfel de centre rezidenţiale, care funcţionau deci ilegal”, a spus Predoiu.

Conform acestuia, au fost dispuse 56 de măsuri complementare, respectiv 43 măsuri de suspendare, 7 de retragere a autorizaţiei sanitare şi 6 de închidere. „Deci, practic, în total 13 centre nu îşi mai desfăşoară în acest moment activitatea”, a adăugat ministrul.

„La faţa locului au fost evaluate 13.044 de persoane rezidente, din care 144 de persoane au necesitat relocare”, a mai spus el.

În urma controalelor au fost întocmite 9 dosare penale, din care 5 vizează infracţiuni contra persoanei şi 4 infracţiuni de natură economică.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 3.640 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximatriv 10 milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici