Predoiu, nemulţumit de atitudinea CSM faţă de reformă

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu susţine că ministerul îşi va continua politicile de reformă în ciuda opoziţiei întâmpinate, politica de confruntare iniţiată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în urmă cu mai mult timp fiind tradiţională.

13 afișări
Imaginea articolului Predoiu, nemulţumit de atitudinea CSM faţă de reformă

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Întotdeauna CSM a atacat miniştrii Justiţiei când aceştia au încercat să accelereze reformele. Ministerul Justiţiei îşi va continua programele", a mai afirmat ministrul Justiţiei.

Sursa citată a precizat că la nivelul ministerului funcţionează un grup de lucru pentru elaborarea unor proiecte de acte normative. În cadrul acestui grup de lucru, ministerul a propus o serie de soluţii - de exemplu, concurs pentru ocuparea posturilor la Înaltea Curte de Casaţie şi Justiţie , care au nemulţumit reprezentanţii CSM.

"Ministerul îşi va continua politicile de reforma în ciuda opoziţiei întâmpinate. Politica de confruntare iniţiată de CSM în urmă cu mai mult timp este tradiţională", a declarat Predoiu.

Joi, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au arătat indignaţi şi îngrijoraţi în legătură cu intenţia Ministerului Justiţiei de a prelua şi bugetul instanţei supreme, susţinânând că, pentru asemenea "modificări de substanţă" ar fi trebuit consultaţi atât ei, cât şi magistraţii.

Preşedintele CSM, Virgil Andreieş, a declarat, joi, în cadrul şedinţei a CSM, că, după ce secretarul general al Consiliului a luat parte la discuţiile de la Ministerul Justiţiei pe marginea propunerilor de modificare a legilor justiţiei, s-a aflat de intenţia ministerului ca, pe lângă administrarea bugetelor instanţelor din ţară, să preia şi pe cel al instanţei supreme.

Membrii CSM s-au arătat indignaţi de această intenţie a Ministerului Justiţiei, deoarece, recent, Consiliul, precum şi toate adunările generale ale instanţelor şi parchetelor au solicitat trecerea administrării bugetelor instanţelor către Înalta Curte de casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici