Predoiu reacţionează la avizele negative date de CSM pentru Scutea şi Hosu: Nu sunt dezamăgit

  • Predoiu a declarat că se aştepta la asemenea avize.
  • Gabriela Scutea candidează pentru şefia Parchetului General, iar Giorgiana Hosu pentru şefia DIICOT.
  • Ministrul interimar al Justiţiei a spus că „de acum înainte e decizia preşedintelui”.
1610 afișări
Imaginea articolului Predoiu reacţionează la avizele negative date de CSM pentru Scutea şi Hosu: Nu sunt dezamăgit

Predoiu reacţionează la avizele negative date de CSM pentru Scutea şi Hosu: Nu sunt dezamăgit

Cătălin Predoiu a declarat, marţi, că nu este dezamăgit de avizele negative ale CSM pentru Gabriela Scutea, candidată la şefia Parchetului General, şi Giorgiana Hosu, candidat la şefia DIICOT. Ministrul interimar al Justiţiei a precizat că se aştepta la asemenea avize.

„Nu sunt dezamăgit, nu este o surpriză pentru mine deoarece am văzut din întrebări orientarea pentru votul care urma să fie. Există un întreg ansamblu de date care trebuie luate în considerare la luarea deciziei, care nu ţin cont doar de perestaţiile candidaţilor în faţa comisiei. Sunt candidaţi care au o mai mare capacitate de a pleda şi alţii care nu au aşa mare dexteritate în a-şi prezenta opiniile şi argumentele”, a declarat Cătălin Predoiu, marţi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

El a adaugat că Ministerul Justiţiei a luat în calcul şi alte criterii decât audierea candidaţilor atunci când a făcut desemnările.

„Cred că asta explică diferenţa dintre pozţia Ministerului şi poziţia CSM. Noi am luat în calcul dosarul scris, planurile de manangement şi am pus mai puţin accent pe această capacitate de a pleda. Se pare că lucrurile au stat puţin altfel şi excesul de emotivitate a unora a contat în rezultat”, a completat liberalul.

Predoiu a mai spus că „de acum înainte e decizia preşedintelui”.

Procurorii Gabriela Scutea, candidat la şefia Parchetului General, şi Giorgiana Hosu, candidat la şefia DIICOT, au primit aviz negativ de la CSM. Crin Bologa, candidat la şefia DNA, este singurul care a a fost avizat pozitiv.

Gabriela Scutea, Crin Bologa şi Giorgina Elena Hosu au fost audiaţi, marţi, într-o şedinţă a Secţiei pentru procurori a CSM. Avizele Consiliul sunt consultative.

CSM va transmite preşedintelui Klaus Iohannis avizul în cazul celor trei candidaţi, iar şeful statului va decide dacă îi va numi la conducerea parchetelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
predoiu,
csm,
procurori

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici