Predoiu şi reprezentanţi ai societăţii civile vor acţiuni mai energice ale CSM în reforma justiţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi reprezentanţi ai societăţii civile, în cadrul unei discuţii, au subliniat necesitatea unei "acţiuni mai energice" a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în cadrul procesului de reformă, demnitarul propunând o agendă comună.

11 afișări
Imaginea articolului Predoiu şi reprezentanţi ai societăţii civile vor acţiuni mai energice ale CSM în reforma justiţiei

Predoiu şi reprezentanţi ai societăţii civile vor acţiuni mai energice ale CSM în reforma justiţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Într-un comunicat remis, vineri, Ministerul Justiţiei informează că, în urmă cu o zi, ministrul Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale "active în domeniul justiţiei şi al luptei împotriva corupţiei".

"În cursul dezbaterilor au fost abordate teme de interes, precum evoluţiile în domeniile monitorizate de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), procesul legislativ şi perspective pentru perioada imediat următoare. În cadrul reuniunii au fost schimbate opinii şi păreri privind obiectivele (benchmarks) Mecanismului de Cooperare şi Verificare, posibilele soluţii ale unor probleme care afectează sistemul judiciar, precum şi perspectivele legate de viitorul Raport de ţară şi MCV", se arată în comunicatul MJ, remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, atât Ministrul Justiţiei, cât şi reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale au subliniat necesitatea unei acţiuni mai energice a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în cadrul procesului de reformă.

"Ministrul Justiţiei a propus organizaţiilor prezente să reflecteze la posibilitatea unei acţiuni comune în direcţia reformei, pe baza unor obiective minimale acceptate atât de minister, cât şi de ONG-uri, agendă comună la care ar putea adera şi CSM", mai arată sursa citată.

De asemenea, ministrul Justiţiei a subliniat importanţa unei abordări obiective a ONG-urilor în privinţa stadiului îndeplinirii obiectivelor reformei şi a informării experţilor Comisiei Europene asupra acestora, în acord cu progresele înregistrate şi problemele rămase în curs de rezolvare.

În finalul reuniunii, la propunerea ministrului Justiţiei, a rămas stabilit de principiu ca în a doua jumătate a lunii noiembrie să se organizeze o nouă întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici