Predoiu: Votul CSM în cazul Monicăi Şerbănescu exprimă o eroare regretabilă

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, apreciază că votul Secţiei pentru procurori a CSM în cazul propunerii de numire a Monicăi Şerbănescu la şefia DNA exprimă o eroare regretabilă, care îşi va arăta efectele pe termen lung, însă a precizat că respectă votul şi nu comentează soluţia adoptată.

17 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Votul CSM în cazul Monicăi Şerbănescu exprimă o eroare regretabilă

Predoiu: Votul CSM în cazul Monicăi Şerbănescu exprimă o eroare regretabilă (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul a mai spus că el crede în continuare în formula pe care a promovat-o, de numire în funcţia de şef al DNA a Monicăi Şerbănescu.

"Eu am propus o viziune a DNA, condus de un procuror independent, dincolo de orice dubii, echidistant", a declarat Predoiu după anunţarea votului de respingere a Monicăi Şerbănescu la şefia DNA.

Întrebat despre decizia Secţiei pentru procurori a CSM privind respingerea propunerii ministeriale de numire a Monică Şerbănescu ca şef al DNA, Predoiu a spus că sunt înfrângeri care valorează cât o victorie.

"Indiferent cum se va sfârşi această procedură, pentru că mai există o etapă foarte importantă, decisivă, poziţia instituţională a Ministerului Justiţiei faţă de Ministerul Public, faţă de structurile specializate din cadrul Ministerului Public nu se va schimba. Vom rămâne pe aceiaşi parametri de dialog interinstituţional, de colaborare constructivă, având acelaşi obiectiv, respectiv obţinerea unui raport de ţară pozitiv şi crearea premiselor pentru ridicarea monitorizării pe Justiţie", a afirmat Predoiu.

Paradoxal, având în vedere votul dat de Secţia pentru procurori a CSM, prestaţia Monicăi Şerbănescu a fost apreciată, însă a fost o "diferenţă de viziune", a spus ministrul Justiţiei, adăugând că din punctul lui de vedere a fost "impecabilă".

Ministrul Justiţiei a subliniat că până nu se va termina procedura declanşată privind numirea ca procuror şef la DNA a Monicăi Şerbănescu, nu va face niciun fel de comentariu, însă a subliniat că aşteaptă cu optimism relativ actul final.

Potrivit procedurii, după obţinerea unui aviz consultativ din partea CSM, propunerea ministrului Justiţiei privind numirea procurorului şef la DNA este transmisă preşedintelui, care dă soluţia decisivă.

Întrebat despre încheierea mandatelor unor procurori din cadrul DNA în luna septembrie, Predoiu a spus că nu va aborda această chestiune până nu va fi un rezultat final în privinţa Monicăi Şerbănescu.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, joi, cu patru voturi "împotrivă" şi trei "pentru", numirea în funcţia de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a Monicăi Şerbănescu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici