Prefectul Capitalei cere anchetă pentru purtarea uniformei Poliţiei Locale de angajaţi ai unei firme private

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti investigaţii cu privire la faptul că angajaţi ai unei societăţi purtau uniforma şi însemnele Poliţiei Locale.

473 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei cere anchetă pentru purtarea uniformei Poliţiei Locale de angajaţi ai unei firme private

Prefectul Capitalei cere anchetă pentru purtarea uniformei Poliţiei Locale de angajaţi ai unei firme private (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

În data de 25 noiembrie 2011, Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti a făcut un control la SC FANDAX GROUP SRL din Capitală, firmă cu care Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti are încheiat un contract de colaborare. Firma a refuzat să pună la dispoziţia Inspectoratul Teritorial de Muncă acest contract.

La locul controlului, şi anume spaţiile de campare a cailor Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti din Parcul Tineretului (sector 4) şi din Parcul Herăstrău (sector 1), au fost identificate un număr de 13 persoane care îşi desfăşurau activitatea în baza unor contracte individuale de muncă încheiate cu respectiva societate.

În timpul controlului, inspectorii de muncă au constatat că agenţii călare, angajaţi ai acestei firme private, purtau uniformele şi însemnele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. Din declaraţiile directorului adjunct al acestei firme, persoană care purta, de asemenea, uniforma şi însemnele Poliţiei Locale, a reieşit faptul că agenţii călare se întorceau de la repetiţiile efectuate cu ocazia Zilei Naţionale a României din 1 Decembrie 2011, susţine Prefectura Capitalei, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Luând act de aspectele cuprinse în raportul de control al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, transmis Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti în data de 14 decembrie 2011, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în aceeaşi dată, demararea unei investigaţii în acest sens.

"Având în vedere cele constatate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, consider că Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti se află într-o situaţie extrem de gravă, în care nişte angajaţi ai unei firme private îşi asumă statutul şi atribuţiile de poliţist local. În afară de aspectele penale pe care le-ar putea ridica acest caz, este posibil ca angajaţi ai acestei firme private să fi aplicat sancţiuni cetăţenilor, neavând calitatea oficială în acest sens. Poliţia Capitalei va comunica opiniei publice rezultatele investigaţiei şi măsurile luate la finalizarea anchetei", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici