Prefectul de Cluj: Ultimele evenimente îşi vor lăsa amprenta asupra credibilităţii oraşului

Prefectul de Cluj, Florin Stamatian, spune că ultimele evenimente din Cluj-Napoca, legate de arestarea preventivă a primarului Sorin Apostu, "îşi vor lăsa amprenta asupra credibilităţii oraşului", şi că va fi nevoie de o perioadă de timp pentru ca "rănile să se vindece".

202 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Cluj: Ultimele evenimente îşi vor lăsa amprenta asupra credibilităţii oraşului

Florin Stamatian (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Prefectul de Cluj a declarat vineri că în Primăria Cluj-Napoca se lucrează "într-un regim de normalitate", însă "pluteşte un sentiment de nelinişte şi de nemulţumire".

"Se poate constata că activităţile din Primăria Cluj-Napoca se desfăşoară la nivelul care trebuie să existe. Se lucrează într-un regim de normalitate, să-i spun aşa, dar e cvasi-normalitate, pentru că pluteşte un sentiment de nelinişte, de nemulţumire şi tristeţe, pentru că toate aceste evenimente îşi vor lăsa amprenta asupra activităţii oraşului, a credibilităţii oraşului, asupra activităţilor economice, politice şi sociale. Vom avea nevoie de o perioadă de timp în care aceste răni să se vindece. Cei doi viceprimari ai municipiului şi-au reluat activitatea, iar la nivelul CJ Cluj nu a fost nicio pauză în activitate", a declarat prefectul de Cluj, Florin Stamatian.

Stamatian a dat asigurări că, în pofida celor două evenimente - arestarea vicepreşedintelui CJ Cluj Radu Bica şi a primarului municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu -, "Clujul merge înainte şi nu se va schimba nimic din punctul de vedere al activităţii administrative".

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, joi noapte, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Conducerea filialei judeţene Cluj a PDL a anunţat, vineri, că Apostu a fost suspendat din partid.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica a fost reţinut, în 31 octombrie, de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mită, în urma unui flagrant. Radu Bica ar fi primit mita de la Aspazia Droniuc, care deţine două firme în Cluj-Napoca, pentru informaţii legate de licitaţia privind încheierea unui contract de mentenanţă la Cluj Arena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici