Prefectul de Timiş susţine că a fost ameninţat cu moartea de rromi (Video)

Prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a declarat, miercuri, că rromii din clădirea în care vecinii se plâng că sunt terorizaţi de aceştia l-au ameninţat cu moartea şi i-au spus că au săbii şi cuţite şi că în casele în care au intrat ei nu mai intră nimeni.

30 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Timiş susţine că a fost ameninţat cu moartea de rromi (Video)

Prefectul de Timiş susţine că a fost ameninţat cu moartea de rromi (Imagine: Mediafax Foto)

Drăgănescu a povestit, miercuri, într-o conferinţă de presă, că tot dialogul purtat cu rromii a avut loc pe casa scării, într-un imobil din Timişoara, unde este un apartament scos la vânzare şi pe care nimeni nu îl cumpără din cauza rromilor. Prefectul s-a dat drept cumpărător şi a fost întâmpinat de rromii care i-au spus că doar ei pot cumpăra apartamentul şi că cine intră în casă iese mort.

"Discuţia a început pe casa scărilor şi când le-am spus că vreau să cumpăr apartamentul mi-au spus că doar ei au dreptul să îl cumpere, după care mi-au spus că cine cumpără apartament acolo mai iese doar mort. După care, femeia a început să îmi spună că au săbii şi cuţite şi mi-a amintit de scandalul de la Lugoj, unde ţiganii, tot pentru o afacere imobiliară, au atacat cu săbii, topoare, pistoale, o altă familie", a spus Drăgănescu.

Prefectul de Timiş a declarat că problema rromilor care terorizează proprietarii din clădirile în care au intrat este deja un fenomen ce trebuie luat în serios.

"Vreau să tragem un semnal de alarmă pentru că în Timişoara e vorba de un fenomen, nu de certuri între vecini. Se recurge la şantaj, ameninţări, zgomot. Cei care locuiesc acolo unde am fost eu nu au documente. Era să ajungem şi la agresiune fizică şi de aceea am chemat şi Poliţia pentru că persoana de etnie rromă era la mai puţin de 30 de centimetri de mine. Aceste clanuri se conduc după alte legi decât cele ale statului român", a spus Drăgănescu.

Prefectul va sesiza şi Consiliul Naţional împotriva Discriminării după ce a văzut că pe imobilul în care a intrat era o pancartă pe care romii au scris "Aici locuieşte o familie de ţigani".

"Este singura casă în care este lipit acel afiş, care reprezintă o ameninţare la adresa celor care nu sunt de etnie română. Pe lângă plângerea penală, voi sesiza şi Consiliul Naţional al Discriminării pentru că şi eu mă simt discriminat. Acolo unde minoritarii se implică aşa în forţă ajung majoritarii să fie discriminaţi. Vedem ce înseamnă dreptul strămoşesc al ţiganilor, care vor să arate că nimeni nu mai are voie să intre acolo şi că cine intră acolo e mort", a menţionat Drăgănescu.

Prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a fost ameninţat, marţi seară, de o familie de etnie rromă din Timişoara, după ce a mers în vizită în casa unde locuiesc aceste persoane despre care vecinii i-au spus prefectului că îi ameninţă şi îi terorizează.

"Am venit să văd care e situaţia, după ce locatarii acestui imobil s-au plâns că au probleme cu aceşti rromi. M-am dat drept cumpărător şi ei au început să mă ameninţe, să-mi spună că unde au intrat ei nu mai intră nimeni", a spus prefectul Ovidiu Drăgănescu.

Prefectul a sesizat imediat Poliţia şi echipele anti-tero, care au ajuns în câteva minute la faţa locului.

Persoanele de etnie rromă care l-au ameninţat pe prefect au fost duse la sediul IPJ Timiş pentru declaraţii.

Prefectul de Timiş a depus o plângere penală pe numele persoanelor respective, pentru ameninţare şi ultraj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici