Prefectul de Vaslui: Nu există utilaje pentru intervenţie în cazul unor ninsori abundente

Ninsorile abundente prognozate de ANM pentru acest sfârşit de săptămână ar putea crea noi probleme populaţiei din judeţul Vaslui după ce, în urma unei analize făcute de autorităţi, s-a ajuns la concluzia că societăţile de deszăpezire nu dispun de utilajele necesare cu care să intervină.

150 afișări
Imaginea articolului Prefectul de Vaslui: Nu există utilaje pentru intervenţie în cazul unor ninsori abundente

Prefectul de Vaslui spune că nu există utilaje pentru intervenţie în cazul unor ninsori abundente (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Autorităţile vasluiene au ajuns la concluzia că, în cazul unor noi ninsori abundente prognozate de ANM pentru acest sfârşit de săptămână, societăţile de deszăpezire stau foarte prost la capitolul utilaje de intervenţie.

Potrivit unei situaţii prezentate marţi în cadrul Comandamentului Judeţean de Iarnă, judeţul Vaslui dispune în prezent de două autofreze pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi patru pentru cele judeţene, alte trei utilaje asemănătoare fiind defecte.

"Întrucât niciuna din societăţile care se ocupă de cele două categorii de drumuri nu au utilajele necesare pentru a face faţă unor eventuale fenomene meteo deosebite, am propus să se ia legătura cu judeţele ocolite de avertizare pentru acest sfârşit de săptămână. Aşteptăm datele necesare de la Administraţia Naţională de Meteorologie astfel încât să ştim la ce judeţe am putea apela pentru a ne ajuta cu autofreze. Aceasta pentru că atât Secţia Bârlad a Drumurilor Naţionale cât şi SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA Vaslui nu au utilajele necesare pentru a putea interveni", a declarat, marţi, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.

Ninsorile abundente căzute la începutul acestei luni au dus la blocarea majorităţii drumurilor naţionale şi judeţene din Vaslui, o parte fiind redeschise circulaţiei abia după patru zile.

Şi atunci, autorităţile vasluiene au solicitat sprijinul judeţelor învecinate pentru împrumutarea unor utilaje de deszăpezire, un răspuns favorabil venind doar din Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici