Prefectul Ţincu a primit o pereche de papuci de la reprezentanţii BEM

Prefectul Ion Ţincu, a declarat luni că a luat act de cadoul primit de la trei dintre reprezentanţii BEM, arătând că îl felicită, în special, pe Marian Zlotea (PDL) pe care îl invită pentru a-i oferi un cadou la conferinţa de presă pe care o va susţine după rezultatele finale ale alegerilor.

272 afișări
Imaginea articolului Prefectul Ţincu a primit o pereche de papuci de la reprezentanţii BEM

Prefectul Capitalei, Ion Ţincu (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii PNL, PSD şi PDL din BEM, după finalizarea centralizării buletinelor, i-au dus o pereche de papuci prefectului Capitalei, Ion Ţincu, drept "un cadou" pentru modul în care a organizat alegerile.

"Am luat act de cadoul pe care cei trei membri din BEM mi l-au oferit. Îl felicit în special pe Marian Zlotea, invitându-l la conferinţa de presă pe care o voi susţine după stabilirea rezultatelor finale ale alegerilor", a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul Capitalei.

Potrivit lui Ion Ţincu, conferinţa de presă va avea ca subiect "modul tehnic de organizare şi desfăşurare al alegerilor de la sfârşitul lunii noiembrie", prefectul precizând că reprezentantul PDL în BEM, Marian Zlotea, este invitat pe această cale să participe.

"Voi anunţa data exactă a conferinţei, însă îl invit pe această cale încă de pe acum pe Marian Zlotea să participe pentru că îi voi oferi şi eu un cadou", a mai spus Ion Ţincu.

Luni, după centralizarea buletinelor în Bucureşti, Marian Zlotea de la PDL, liberalul Mihai Bălăşescu de la PNL şi social-democratul Marian Lupaşcu - care şi-au desfăşurat activitatea în BEM, aflat în sediul Primăriei Capitalei, aflat în acelaşi loc cu prefectura - au coborât la cabinetul prefectului, unde au lăsat la biroul lui Ion Ţincu o pereche de papuci "roşu cu galben".

Prefectul nu se afla în birou.

Potrivit reprezentantului PNL în BEM, Mihai Bălăşescu, cadoul a venit "ca o mulţumire" pentru modul în care prefectul Capitalei, Ion Ţincu, "i-a ajutat să organizeze alegerile parlamentare".

"A fost iniţiativa noastră. Am hotărât de comun acord cu ceilalţi colegi ai mei că pentru ajutorul pe care prefectul ni l-a dat în organizarea acestor alegeri trebuie să-i oferim un cadou simbolic, reprezentat de această pereche de papuci", a declarat Mihai Bălăşescu.

În noaptea de duminică spre luni, la trei din cele şase oficii electorale de sector, predarea sacilor cu buletine şi a proceselor verbale a fost organizată mai bine decât cu ocazia altor scrutinuri din trecut.

Folosind, ca şi la alegerile locale, companii de transport cu microbuzele, oficiile de sector s-au ocupat să-i aducă pe preşedinţii de secţii şi pe locţiitori la Birourile Electorale, unde aceştia au predat destul de repede materialele electorale şi procesele-verbale.

Aceleaşi microbuze i-au luat apoi pe reprezentanţii secţiilor de votare şi i-au dus către case.

La Biroul Electoral al sectorului 6, de exemplu, oficialii secţiilor intrau în holul Primăriei - locul în care fusese amenajat oficiul de sector - în ordinea sosirii, predarea documentelor durând, în medie, câteva minute pentru fiecare secţie de votare.

Înainte de a intra în sediul instituţiei, oficialii secţiilor de votare îşi aşteptau rândul într-un cort încălzit instalat în curte, unde puteau să-şi cumpere ceaiuri, cafele sau sandwich-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici