Prefectura Arad, prima raportare după inundaţiile din comuna Brazii

O persoană şi-a pierdut viaţa, cinci locuinţe au fost complet distruse, alte 50 au fost afectate în diverse proporţii, iar drumul care leagă Buceava de Şoimuş a fost grav deteriorat, reiese din prima raportare după inundaţiile din comuna Brazii făcută de Prefectura Arad.

287 afișări
Imaginea articolului Prefectura Arad, prima raportare după inundaţiile din comuna Brazii

Prefectura Arad, prima raportare după inundaţiile din comuna Brazii

Prefectul Judeţului Arad, Toth Csaba şi subprefectul Marius Sulincean au mers, duminică, în zona afectată de inundaţii, din comuna Brazii, pentru a asigura, alături de comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş”, col. Cristian Gârbău, coordonarea intervenţiei salvatorilor.

„Din păcate avem o persoană decedată, iar la o primă evaluare cinci locuinţe distruse total şi alte 50 afectate în diferite proporţii. Drumul comunal de legătură dintre Buceava şi Şoimuş este distrus, acolo deja intervine un utilaj al Administraţiei de Apă Crişuri, vor mai veni alte două şi sperăm să se poată realiza o cale de comunicaţie provizorie, pe o bandă, accesibilă măcar autoturismelor de teren”, se arată în raportare.

Începând de luni vor fi mobilizate toate instituţiile pentru a evalua rapid pagubele şi pentru a întocmi documentele necesare pentru alocarea ajutoarelor de urgenţă guvernamentale.

Conform primarului comunei Brazii, Nicuşor Vesa, în afara bărbatului decedat nu există persoane dispărute sau rănite. Toate persoanele care şi-au părăsit locuinţele au găsit adăpost la rude în satele neafectate ale comunei.

La nevoie, există locuri de cazare, cu asigurarea hranei, în comuna Gurahonţ.

„Se lucrează pentru ca utilităţile să fie restabilite cât de repede posibil. Energia electrică va fi repusă în funcţiune, în primă fază, în satele neafectate. Apa potabilă de la reţea va fi repornită în cursul zilei de luni, iar Direcţia de Sănătate Publică va face măsurători de potabilitate a apei din fântâni. În caz de nevoie, Primăria Brazii va asigura apă potabilă îmbuteliată”, arată Prefectura Arad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici