Prefectura Bucureşti: MO şi-a asumat răspunderea faptului că a tipărit mai puţine buletine

Prefectura Bucureşti susţine că Monitorul Oficial (MO) şi-a asumat răspunderea faptului că a tipărit mai puţine buletine, dintr-o eroare la circuitul de tipărire, însă acest fapt nu afectează procesul electoral de duminică.

27 afișări
Imaginea articolului Prefectura Bucureşti: MO şi-a asumat răspunderea faptului că a tipărit mai puţine buletine

Prefectura Bucureşti: MO şi-a asumat răspunderea faptului că a tipărit mai puţine buletine

"Prefectul Capitalei, Cătălin Deaconescu, s-a deplasat azi (sâmbătă-n.r.), împreună cu reprezentanţii Biroului Electoral Municipal Bucureşti şi cu cei ai BECS - sector 1, la sediul Monitorului Oficial. Aici s-a discutat situaţia celor 16.301 de buletine de vot lipsă din sectorul 1. În urma analizei, s-a constatat că aceste buletine, destinate alegerii primarului general, nu au fost pierdute", susţine Biroul de presă al Prefecturii într-un comunicat, remis agenţiei MEDIAFAX sâmbătă.

Potrivit sursei citate, Monitorul Oficial şi-a asumat răspunderea faptului că a tipărit mai puţine buletine, dintr-o eroare la circuitul de tipărire, iar prefectul Capitalei, împreună cu reprezentaţii BEM, a hotâtărât, din raţiuni economice, să nu mai ceară MO tiparirea buletinelor lipsă.

"Cătălin Deaconescu asigură bucureştenii ca acest lucru nu va afecta procesul electoral în sectorul 1, având în vedere faptul că la tipărirea buletinelor de vot se ia în calcul o marjă de eroare de zece la sută, care reprezintă un număr de 20.000 de buletine, acoperind astfel deficitul creat", mai arată sursa citată.

Reprezentantul PDL în Biroul Electoral al sectorului 1 a sesizat, vineri, în scris, Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti asupra faptului că din lotul de buletine de vot pentru categoria primar general primite de la Monitorul Oficial lipsesc 16.301 buletine de vot.

Prefectul Capitalei Cătălin Deaconescu a confirmat faptul că au fost tipărite mai puţine buletine de vot pentru primarul general, însă a susţinut că acest lucru nu afectează procesul de votare, pentru că la tipărirea buletinelor se ia în calcul o marjă de zece la sută, care reprezintă 20.000 de buletine.

Deaconescu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a fost întocmită o adresă către Monitorul Oficial, un răspuns în acest sens fiind aşteptat în cursul zilei de sâmbătă.

Prefectul Capitalei a mai spus că probabil este vorba de o eroare în procesul de tipărire, însă momentan nu sunt întrunite elementele unei infracţiuni. Deaconescu a adăugat că în cazul în care va exista orice suspiciune de fraudă, va sesiza personal Parchetul.

La rândul său, preşedintele Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti, Ileana Dănăilă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acest incident a fost semnalat de un membru al Biroului Electoral al Sectorului 1, însă nu poate fi confirmată lipsa unor buletine de vot pentru primarul general până când nu vor fi definitivate verificările necesare.

Judecătoarea Ileana Dănăilă a spus că au fost întocmite adrese către Monitorul Oficial şi Prefectura Capitalei, prin care se cer lămuriri în acest caz.

La rândul său, directorul Monitorului Oficial, Liviu Moraru, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că MO a predat către BEM sectorul 1 toate buletinele de vot pentru alegerea primarului general, susţinând că buletinele de vot lipsă nu au dispărut de la instituţia pe care o conduce.

"Mâine dimineaţă (sâmbătă dimineaţă - n.r.) o să fiu acolo şi o să cercetăm problema asta, dar nu văd cum ar putea fi posibil aşa ceva pentru că 16.000 de buletine de vot reprezintă cam jumătate de palet. Despre faptul că au dispărut nu pot să spun nimic, pentru că nu au dispărut de la noi. La noi sunt acte că au plecat. Au fost predate şi primite toate buletinele", a susţinut Liviu Moraru.

Moraru a precizat că a primit adresa de la BEM, dar nu ştie încă ce conţine pentru că, între timp plecase de la serviciu.

El a spus că i se pare "amuzant" faptul că acum se pare că au dispărut 16.301 buletine de vot dintr-un palet pentru a cărui preluare a semnat cineva.

Moraru a menţionat că pentru sectorul 1 pentru primarul general au fost tipărite în jur de 271.000 de buletine, care cântăresc aproximativ 250 de kilograme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici