Prefectura Capitalei: Eroarea privind cele peste 8.000 de buletine nu a fost cauzată de rea intenţie

Conducerea RA Monitorul Oficial a comunicat Prefecturii Capitalei că neconformitatea constatată în cazul a 8.400 de buletine de vot pentru Colegiul Uninominal 1 - Camera Deputaţilor nu a fost cauzată de "rea intenţie, ci a apărut ca urmare a unor neglijenţe în îndeplinirea sarcinilor de serviciu".

12 afișări
Imaginea articolului Prefectura Capitalei: Eroarea privind cele peste 8.000 de buletine nu a fost cauzată de rea intenţie

Prefectura Capitalei: Eroarea privind cele peste 8.000 de buletine nu a fost cauzată de rea intenţie (Imagine: Mediafax Foto)

Prefectul Bucureştiului a primit de la Monitorul Oficial rezultatele preliminare ale anchetei pe care a solicitat-o pe marginea erorilor constatate în tipărirea celor 8.400 de buletine de vot pentru Colegiul Uninominal 1 - Camera Deputaţilor, informează, duminică, Biroul de presă al Prefecturii.

"În Nota de control se apreciază că neconformitatea descoperită la cele 8.400 de buletine de vot nu este cauzată de o rea intenţie, ci a apărut ca urmare a unor neglijenţe în îndeplinirea sarcinilor de serviciu", arată sursa citată.

Potrivit Prefecturii, responsabilii RA Monitorul Oficial propun retipărirea de urgenţă a celor 8.400 de buletine de vot pe cheltuiala integrală a regiei, urmând ca la finalizarea anchetei interne să dispună sancţiuni disciplinare în raport cu gravitatea abaterii fiecăruia dintre cei implicaţi.

"Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti aşteaptă comunicările oficiilor electorale cu privire la eventualele erori de formă sau conţinut pe care le constată odată cu împărţirea buletinelor pe secţii de votare.
Deşi am solicitat acest lucru încă de sâmbătă, nici până la această oră nu avem comunicările oficiale ale sectoarelor, pentru a putea cere Monitorului Oficial, conform contractului, tipărirea buletinelor de vot neconforme", spune prefectul Capitalei, Ion Ţincu.

Membrii BEM şi cei ai Oficiului electoral din Sectorul 1 au constatat, vineri, că un lot de buletine de vot pentru Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor era tipărit greşit. Astfel, în locul candidaturilor pentru Camera Deputaţilor figurau candidaturile pentru Senat, în dublu exemplar, precum şi câteva pagini albe.

În Colegiul 1 din Capitală sunt trecute pe listele electorale aproximativ 40.000 de persoane, iar necesarul de buletine de vot, conform legii, este de circa 44.000, respectiv numărul alegătorilor plus o rezervă de 10%.

Vineri seară, BEM a cerut prefectului Capitalei să retipărească 8.400 de buletine de vot din Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor, care au fost greşit tipărite şi a dispus verificarea tuturor buletinelor de vot din Capitală în maximum 48 de ore.

Procesul de verificare a buletinelor de vot din sectoarele 1,2 şi 4 a fost suspendat, sâmbătă, după ce oficiile electorale din aceste sectoare ale Capitalei au contestat decizia BEM la Biroul Electoral Central.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici