Prefectura Vaslui. 40.000 lei amendă Mănăstirii Floreşti, starea pacienţilor

Mănăstirea Floreşti a fost amendată cu 40.000 de lei, deoarece a livrat mâncare pe bază de peşte către Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde mai mulţi pacienţi au prezentat simptome ale unei toxiinfecţii alimentare. Trei au murit, 29 au fost transferaţi.

834 afișări
Imaginea articolului Prefectura Vaslui. 40.000 lei amendă Mănăstirii Floreşti, starea pacienţilor

Sursa foto: Facebook

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, anunţă că, în urma tragicului incident de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unde trei pacienţi au murit miercuri, a mers joi la Spitalul de Urgenţă “Elena Beldiman” Bârlad, unde au fost transferaţi mai mulţi pacienţi de la Spitalul Murgeni.

Toţi pacienţii sunt stabili şi starea lor nu s-a înrăutăţit, spune prefectul.

De asemenea, bolnavul preluat de ambulanţă în stare gravă se află în continuare internat la Terapie Intensivă, iar starea sa s-a îmbunătăţit uşor.

În total, este vorba de 32 de persoane afectate.

„Doresc să subliniez faptul că Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a luat măsuri ferme în această situaţie. Mănăstirea Floreşti a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 40.000 de lei, deoarece a livrat sub formă de pachete mâncare pe bază de peşte către Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde mai mulţi pacienţi au prezentat simptome ale unei toxiinfecţii alimentare. În acelaşi timp, vreau să asigur opinia publică că autorităţile implicate în gestionarea acestei situaţii depun toate eforturile pentru a investiga în profunzime cauza acestui incident şi pentru a lua măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de situaţii în viitor”, susţine Daniel Onofrei.

Mănăstirea nu avea autorizaţie de funcţionare pentru cantină şi de catering şi nici avizele necesare.

Conform „Vremea Nouă”, s-a stabilit vânzătorul peştelui pangasius, iar inspectorii DSVSA descind la depozit pentru a verifica marfa. Inspectorii vor verifica şi conservele din peşte care au fost date bolnavilor din spitalul Murgeni la cină, cumpărate de către spital.

Reporterii „Vremea Nouă” l-au contactat pe stareţul mănăstirii, părintele Iezechiel, care a spus că mâncarea pe care călugării au dus-o la spital a fost consumată şi de ei şi nu au nimic. „De obicei, noi facem astfel de acte de caritate, iar cum ieri a fost sărbătoare, “Intrarea în biserică a Maicii Domnului” şi e dezlegare la peşte, le-am dus de pomană o masă specială: ciorbă de perişoare din peşte şi pangasius prăjit. Am ales acest peşte special ca să nu aibă oase, ştiind că masa este pentru suferinzi cu probleme psihice. Încă odată repet, că nenorocirea de acolo nu are nici o legătură cu masa gătită la noi la bucătărie”, a declarat stareţul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici