Premieră: Avioane din Spania au venit în România pentru a participa la misiuni ale Poliţiei Aeriene

  • Un detaşament al Forţelor Aeriene Spaniole a venit în premieră în România pentru a participa la misiuni ale Poliţiei Aeriene NATO.
  • Avioanele vor sta la baza de la Mihail Kogălniceanu până în luna martie.
2298 afișări
Imaginea articolului Premieră: Avioane din Spania au venit în România pentru a participa la misiuni ale Poliţiei Aeriene

Sursa foto: Mediafaxfoto

Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării, a anunţat că, pentru prima dată, în România, a fost dislocat un detaşament al Forţelor Aeriene Spaniole care va întări serviciul NATO de Poliţie Aeriană pe care îl execută militarii din Forţele Aeriene Române.

Spaniolii vor sta în la baza de la Mihail Kogălniceanu până în martie.

„Mandatul militarilor spanioli cu avioane Eurofighter Typhoon constă din executarea de misiuni comune şi participarea la evenimente de instrucţie, alături de militari români şi aeronave F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR, în perioada februarie – martie. Dislocarea detaşamentului spaniol în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu contribuie la asigurarea securităţii spaţiului aerian al NATO, precum şi la creşterea interoperabilităţii în cadrul Alianţei”, a anunţat Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici