Premieră în Moldova: medicii din Bacău au operat malformaţia renală a unui copil

  • La Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău a fost făcută o intervenţie chirugicală pediatrică în premieră în Moldova şi printre puţinele de acest tip din ţară.
  • Medicii au operat malformaţia renală a unui copil de 12 ani.
235 afișări
Imaginea articolului Premieră în Moldova: medicii din Bacău au operat malformaţia renală a unui copil

Intervenţia a fost făcută cu ajutorul unui aparat laser ultraperformant care a permis operarea unei malfomaţii renale la un băiat de 12 ani.

„Trebuie să menţionăm că intervenţiile renale pediatrice sunt foarte rare în ţară, că echipa medicală care participă la astfel de operaţii trebuie pregătită în străinătate şi că beneficiile ulterioare pentru pacienţi sunt imense. În primul rând că scapă de durerile insuportabile, iar ulterior pot avea după o recuperare rapidă, o viaţă normală de adult”, a declarat Mihai Galinescu, medic primar chirurgie pediatrică la SJU Bacău.

Complexul de aparate pentru intervenţiile renale pediatrice cu care este dotată unitatea medicală are valoare la 450 000 euro. Cu ajutorul echipamentelor, medicii pot face „intervenţii chirurgicale endourologice, care folosesc numai orificiile şi căile naturale urinare, fără a mai fi nevoie deloc de incizii”.

Una dintre aceste intervenţii este cea de extragere a calculilor renali sau ureterali, care la copii apar, în marea majoritate a cazurilor, ca o consecinţă a unor malformaţii renale. Până în prezent, calculii au fost extraşi prin chirurgie deschisă, precizează specialiştii de la Spitalul Judeţean Bacău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici