Premieră în România. Iaşi a devenit primul municipiu certificat în conformitate cu sistemul European Energy Award

  • Iaşiul a devenit primul municipiu din România certificat în conformitate cu sistemul European Energy Award.
  • Este vorba despre un certificat de „comunitate sustenabilă în domeniul eficienţei energetice”, acordat în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni.
230 afișări
Imaginea articolului Premieră în România. Iaşi a devenit primul municipiu certificat în conformitate cu sistemul European Energy Award

Premieră în România. Iaşi a devenit primul municipiu certificat în conformitate cu sistemul European Energy Award

Iaşiul a devenit primul municipiu din România certificat în conformitate cu sistemul European Energy Award, lansat prima dată în Elveţia sub numele de Energiestadt.

Anunţul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, iar certificatul de „comunitate sustenabilă în domeniul eficienţei energetice” a fost decernat luni, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Iaşi.

Certificatul a fost decernat de Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România.

Mihai Chirica susţine că Iaşiul a intrat în rândul oraşelor sustenabile din punct de vedere energetic. Edilul a anunţat că vor fi implementate în continuare măsurile din Planul de Acţiune pentru Eficienţă Energetică. De asemenea, certificatul obţinut luni „va constitui baza unui concept integrat al pachetelor de proiecte care au ca obiect creşterea eficienţei energetice pe toate componentele: iluminat public, transport local, sistem de încălzire centralizat şi servicii de gospodărire locală”, a precizat Mihai Chirica.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici