Premieră în transportul public din Bucureşti. Primăria Capitalei a introdus bilete orare pentru călători. Anunţul lui Nicuşor Dan

  • Primăria Bucureşti anunţă că în transportul public au fost introduse „biletele orare”
  • Pentru o călătorie care este achitată prin platforme electronice, călătorii plătesc 1,3 lei şi pot călători o oră, indiferent de numărul mijloacelor de transport utilizate
116197 afișări
Imaginea articolului Premieră în transportul public din Bucureşti. Primăria Capitalei a introdus bilete orare pentru călători. Anunţul lui Nicuşor Dan

Un bilet costă tot 1,3 lei

Primarul Nicuşor Dan a anunţat că măsura se aplică începând de luni. Un bilet costă 1,3 lei şi poate fi folosit timp de o oră, indiferent de distanţa parcursă şi de mijloacele de transport folosite.

„Începând de astăzi, o călătorie cu mijloacele de transport în comun STB, achitată prin platforme electronice de plată (SMS sau Aplicaţie), este valabilă timp de o oră din momentul achiziţionării şi poate fi utilizată pe mai multe mijloace de transport pentru a parcurge traseul. Preţul biletului rămâne neschimbat, 1,3 RON. De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la staţia Râul Doamnei la Piaţa Presei Libere, trebuie să călătorească 3 staţii până la Braşov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41 pentru a ajunge la destinaţia finală. Acea persoană nu mai plăteşte ca până acum 1,3 lei pentru cele trei staţii scurte şi apoi încă 1,3 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicaţia B-pay”, a explicat Nicuşor Dan pe Facebook.

Primarul Nicuşor Dan susţine că astfel vrea să-i încurajeze pe bucureşteni să utilizeze transportul public şi să folosească mijloacele plată prin sisteme electronice.

„Unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plăţii electronice. În perioada pandemiei trebuie să ne adaptăm la situaţii noi, care să ne ofere cât mai multă siguranţă în viaţa de zi cu zi. Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economiseşte bani şi timp, tocmai pentru că, în decurs de o oră, va plăti o singură dată preţul biletului. O consecinţă directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulţi beneficiari şi, astfel, evitarea pierderilor prin neplată din diferite motive, aşa cum se întâmplă din păcate, în prezent”, a precizat Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici