Premieră la Oradea: primul autobuz hibrid va circula pe traseele din oraş

  • Premieră în transportul public din Oradea. Un autobuz hibrid a ajuns în oraş şi va fi folosit pe traseele urbane.
  • Este vorba despre primul autobuz dintr-un lot de 15 maşini care a fost achiziţionat cu fonduri europene.
  • Potrivit autorităţilor locale, autobuzele hibrid îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, respectiv Euro VI.
1392 afișări
Imaginea articolului Premieră la Oradea: primul autobuz hibrid va circula pe traseele din oraş

Premieră la Oradea: primul autobuz hibrid va circula pe traseele din oraş

Autobuzele de tipul hibrid au fost achiziţionate de Primăria Oradea prin proiectul transfrontalier „Îmbunătăţirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea şi Debrecen”. Este vorba despre un lot de 16 maşini care vor fi livrate pe parcurusul anului viitor. Primul autobuz a ajuns deja la Oradea şi după îndeplinirea formalităţilor necesare va fi introdus pe traseele de transport public.

Potrivit autorităţilor locale, autobuzele hibrid îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, respectiv Euro VI. Maşinile dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranţa călătorilor şi includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. De asemenea, autobuzele au un cost scăzut de operare şi un consum redus de combustibil.

Prin acelaşi proiect transfrontalier au fost achiziţionate şi alte şase autobuze noi Euro 6. La final, circa 50% dintre autobuzele transportatorului public din Oradea vor fi noi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici